Μερικοί πιλότοι από την Formula E βρίσκονται σε δίλημμα, καθώς οι πιλότοι που συμμετέχουν στο WEC, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο ePrix της Νέας Υόρκης ή τον αγώνα του Nürburgring για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Το τελευταίο καλοκαίρι προσπάθησε η FIA να βρει μια λύση, ώστε να μην συμπίπτουν οι ημερομηνίες των WEC με αυτών της Formula E, καθώς υπήρχε άτυπη συμφωνία ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα. Τα κατάφεραν σχεδόν σε όλους τους αγώνες εκτός εκείνο τις Νέας Υόρκης (Formula E) και του Nürburgring (WEC).

Ο Sam Bird, που βρίσκεται στην ομάδα της DS Virgin, αλλά και με την AF Corse στο WEC, δηλώνει πως κινδυνεύουν τα συμβόλαια του αν δεν συμμετέχει σε έναν από τους δυο αγώνες. Το πρόβλημα είναι διπλό για τη DS Virgin, καθώς και ο δεύτερος πιλότος της Jose Maria Lopez θα συμμετάσχει με την Toyota LMP1 στο Nürburgring. Η γαλλική ομάδα έχει βρει τον ένα αντικαταστάτη στο πρόσωπο του του Alex Lynn, με τον πρωταθλητή του GP3 από το 2014 να συνεργάζεται ήδη με την ομάδα ως δοκιμαστής. Βέβαια, η DS Virgin θα πρέπει να βρει και άλλον έναν υποψήφιο, αφού είναι δυο οι οδηγοί που αναμένεται να λείπουν από τον αγώνα.

Η μεγαλύτερη απουσία όμως θα είναι αυτή του πρωταθλητή της δεύτερης σεζόν της Formula E, Sebastien Buemi, καθώς αναμένεται να αγωνιστεί με με την Toyota στο WEC. Η θέση της e.dams κολακεύει πολλούς οδηγούς, αφού πρόκειται για την κορυφαία θέση στο grid. Ανάμεσα στις επιλογές της περσινής πρωταθλήτριας είναι και ο Esteban Gutierrez που θα κάνει το ντεμπούτο του στο ePrix του Μεξικού. Ανοικτό είναι πάντως το ενδεχόμενο να δοθεί η θέσει σε κάποιο άλλο οδηγό, οποίος συνεργάζεται με τη Renault σε άλλο πρωτάθλημα.

Ευτυχώς για τη Formula E, μόνο οι Bird, Lopez και Buemi αναμένεται να λείπουν από τον αγώνα της Νέας Υόρκης, καθώς οι υπόλοιποι οδηγοί έβαλαν έθεσαν προτεραιότητα στο πρωτάθλημα των ηλεκτροκίνητων. Σε αυτούς εντάσσονται οι Nicolas Prost και Nelson Piquet Jr. που είναι πιλότοι της Rebellion Racing’s LMP2 ομάδας και αποφάσισαν να τρέξουν στην Νέα Υόρκη. Επίσης, έχουμε και τον Adam Carroll, τον Lucas di Grassi και τον Antonio Felix da Costa, οι οποίοι ναι μεν θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιο αγώνα του πρωταθλήματος, όχι όμως σε αυτόν του Nurburgring.