Συγκλονιστικό μέχρι και τα τελευταία χιλιόμετρα ήταν το Rally Σουηδίας. Στις χιονισμένες ειδικές διαδρομές οι Sebastien Ogier, Andreas Mikkelsen και Thierry Neuville πάλεψαν με τον αγώνα να κρίνεται στην τελευταία. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Το rally ξεκίνησε με τους Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala να είναι μπροστά, έχοντας χτίσει μία μικρή διαφορά από τον Andreas Mikkelsen, τον Mads Ostberg και τον Thierry Neuville. Ωστόσο, στην 9η ειδική διαδρομή άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Ο Latvala υπέπεσε σε λάθος, χάνοντας πάνω από 8 λεπτά, ενώ ο Ogier έχασε μισό, επίσης λόγω λάθους. Στο μεταξύ, εξόδους που τους κόστισαν πολύ χρόνο είχαν οι Elfyn Evans, Kris Meeke και Robert Kubica. Αυτά άφησαν τον Mikkelsen πρώτο, με τον Neuville 20 δευτερόλεπτα πίσω, τον Ostberg τρίτο και τον Ogier τέταρτο, με τους Tanak και Paddon να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του rally.

Το Σάββατο έλειψαν τα πολλά δράματα για τους πρωτοπόρους. Οι διαφορές έκλεισαν και ο Thierry Neuville με το περσινό Huyndai i20 WRC βρισκόταν στην πρωτοπορία όταν η μέρα τελείωσε, με τον Mikkelsen 1,5 δευτερόλεπτα πίσω του και τον Ogier να απέχει από τον βέλγο άλλα 8. Οstberg, Tanak, Paddon και Prokop ήταν μόνοι στη γενική κατάταξη και είχαν ουσιαστικά εξασφαλίσει τις θέσεις 4-7.

Έτσι ξεκίνησε η Κυριακή, η μέρα που θα καθόριζε το rally, με τρεις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 47 χιλιομέτρων. Στην 19η ειδική νίκησε ο Ogier, πλησιάζοντας την κορυφή, την οποία πλέον κατείχε ο Mikkelsen κατά 3,6 δευτερόλεπτα από τον Neuville, ενώ ο Ostberg έχασε πολύ χρόνο και την τέταρτη θέση στην κατάταξη. Στην 20η ο Ogier πέρασε τον Neuville, και πλησίασε τον Mikkelsen που κυνηγούσε την πρώτη του νίκη με το Polo WRC του 2014. Στην τελευταία ειδική, την Power Stage στην οποία απονέμονται επιπλέον βαθμοί ο Νορβηγός λύγισε και ο Ogier το εκμεταλλεύτηκε. Ένα λάθος στοίχισε στον Mikkelsen μισό λεπτό και τον περιόρισε στην τρίτη θέση. Oι Sebastien Ogier και Julien Ingrassia πανηγύρισαν με αυτό τον τρόπο την 26η νίκη της καριέρας τους που τους δίνει τον πρώτο λόγο στο φετινό πρωτάθλημα.

ΘέσηΟδηγόςΣυνοδηγόςΟμάδαΧρόνοι
1Sebastien OgierJulien IngrassiaVolkswagen Motorsport2h55m30.5s
2Thierry NeuvilleNicolas GilsoulHyundai Motorsport6.4s
3Andreas MikkelsenOla FloeneVolkswagen Motorsport II39.8s
4Ott TanakRaigo MolderM-Sport World Rally Team2m26.0s
5Hayden PaddonJohn KennardHyundai Motorsport3m31.5s
6Elfyn EvansDaniel BarrittM-Sport World Rally Team3m53.0s
7Kris MeekePaul NagleCitroen Total Abu Dhabi WRT4m05.8s
8Martin ProkopJan TomanekJipocar Czech National Team4m26.0s
9Yuriy ProtasovPavlo CherepinM-Sport World Rally Team5m32.2s
10Mads OstbergJonas AndersonCitroen Total Abu Dhabi WRT6m50.9s