Με το χειρότερο τρόπο ξεκινά η καινούρια εποχή του WRC, καθώς ένας θεατής έχασε τη ζωή του σε ατύχημα του Hayden Paddon. O Νεοζηλανδός έχασε τον έλεγχο του Huyndai i20 του και χτύπησε σε μία πλαγιά στην εξωτερική πλευρά της στροφής. Εκεί δυστυχώς καθόταν ένας θεατής, φωτογράφος σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο οποίος χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο.

Η ειδική ακυρώθηκε, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο σημείο τα κατάλληλα μέσα και να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Η ανακοίνωση των διοργανωτών ανέφερε:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το ατύχημα που συνέβη στην πρώτη ειδική με το αυτοκίνητο #4 (Paddon/Kennard).

Ο θεατής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νίκαιας με ελικόπτερο από την ειδική, όμως παρά τις καλύτερες προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου δε τα κατάφερε.

Η διερεύνηση έχει ξεκινήσει και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα δώσουν πληροφορίες στις αρχές.

Οι διοργανωτές του ράλι και όσοι εμπλέκονται σε αυτό θέλουν να εκφράσουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους φίλους και όσους επηρεάζονται από την τραγωδία.

Ο Paddon εξήγησε μέσω twitter τι συνέβη:

Δε θέλαμε να ξεκινήσουμε έτσι. Μας ξεγέλασε πάγος που δε μπορούσαμε να δούμε προς το τέλος της ειδικής. Το αυτοκίνητο γλίστρησε και ήμασταν επιβάτες. Η ζημιά στο αυτοκίνητο δεν είναι μεγάλη, αλλά ζητώ συγνώμη από την ομάδα που δούλεψε τόσο σκληρά για να έρθουμε εδώ.

Μετά τη δημοσιοποίηση των άσχημων νέων ο Paddon έγραψε:

Είμαι εξαιρετικά στενοχωρημένος με αυτή την εξέλιξη, οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους του ανθρώπου. Δε μπορούμε γιατί είμαστε σοκαρισμένοι με ό, τι έγινε. Ζητώ συγνώμη από τους συγγενείς, τους φιλάθλους και το πρωτάθλημα.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν επίσης ο John Kennard και πολλοί ακόμα συμμετέχοντες, ενώ η Huyndai ως ένδειξη σεβασμού αποφάσισε να αποσύρει από τον αγώνα το αυτοκίνητο του Paddon.

H συντακτική ομάδα του AUTO GRIP εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του άτυχου θεατή.