Ο Kris Meeke είναι ο πρωτοπόρος της πρώτης μέρας του Rally Μεξικού, ο οποίος κέρδισε την πρώτη -μετά την ακύρωση των SS2 και SS3 λόγω ενός προβλημάτων στους δρόμους- ειδική της Παρασκευής, μήκους 54 χιλιομέτρων, κάτι που ήταν αρκετό ώστε να τον διατηρήσει στην πρώτη θέση ως το τέλος της ημέρας. Ο Ιρλανδός κέρδισε και την SS6, με την πρωτοπορία του να είναι στα 20 δευτερόλεπτα από τον Sebastien Ogier.

O Γάλλος της M-Sport δεν μπαίνει πρώτος στις ειδικές και το έχει εκμεταλλευτεί για να μείνει στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Στην τρίτη θέση είναι o Thierry Neuville, που κέρδισε δύο ειδικές, αλλά όπως και οι teammates του, είχε θέματα με τον κινητήρα της Huyndai. Ο Juho Hanninen, μετά από δύο άσχημα -για τον ίδιο- ράλι στην αρχή της σεζόν, είναι στην τέταρτη θέση, έχοντας κερδίσει την πρώτη ειδική. O Ott Tanak είναι μόλις 5,6 δευτερόλεπτα πίσω του, με τον Stephane Lefebvre (που σε αυτό το ράλι έχει το C3 WRC) πίσω του. Ο Hayden Paddon ήταν τρίτος νωρίτερα, όμως προβλήματα με τον κινητήρα της Huyndai τον έχουν ρίξει στην έβδομη θέση.

Ο Jari-Matti Latvala είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μετά τη νίκη του στη Σουηδία, όμως αυτό του έχει δημιουργήσει προβλήματα στο Μεξικό. Ο Φιλανδός μπαίνει πρώτος στις ειδικές διαδρομές και είναι στην όγδοη θέση, 2,5 λεπτά από την κορυφή και με αρκετά θέματα υπερθέρμανσης στον κινητήρα. Ο Pontus Tidemand τον ακολουθεί και είναι πρώτος στη WRC2. Εκτός δεκάδας βρίσκουμε τον Elfyn Evans -στη 12η θέση- και τον Dani Sordo -στη 16η- επίσης λόγω προβλημάτων στον κινητήρα.

#ΟδηγόςΣυνοδηγόςΟμάδαΔιαφορά
1.K. MEEKEP. NAGLECITROEN TOTAL ABU DHABI WRT1:01:33.8
2.S. OGIERJ. INGRASSIAM-SPORT WORLD RALLY TEAM+20.9
3.T. NEUVILLEN. GILSOULHYUNDAI MOTORSPORT+56.7
4.J. HÄNNINENK. LINDSTRÖMTOYOTA GAZOO RACING WRT+1:27.3
5.O. TANAKM. JARVEOJAM-SPORT WORLD RALLY TEAM+1:32.9
6.S. LEFEBVREG. MOREAUCITROEN TOTAL ABU DHABI WRT+1:52.8
7.H. PADDONJ. KENARDHYUNDAI MOTORSPORT+2:02.1
8.J. LATVALAM. ANTTILATOYOTA GAZOO RACING WRT+2:30.8
9.P. TIDEMANDJ. ANDERSSONŠKODA MOTORSPORT+3:24.3
10.E. CAMILLIB. VEILLASM-SPORT WORLD RALLY TEAM+3:59.7