Ο Toto Wolff ήταν εμφανώς μουδιασμένος από τη διαφορά απόδοσης των μονοθεσίων της Mercedes με εκείνα των Red Bull και Ferrari. Αν και η απόσταση ανάμεσα στους κύριους διεκδικητές του πρωταθλήματος διευρύνθηκε κι άλλο, φτάνοντας τους 34 βαθμούς, η ταχύτητα των Mercedes (ή πιο σωστά η έλλειψη αυτής) δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα:

Δεν μπορείς απλά να κοιτάζεις την κατάταξη και να λες ότι κερδίσαμε σε σχέση με τη Ferrari. Χάσαμε τόσο πολύ ρυθμό! Πώς γίνεται ένα μονοθέσιο που είναι τόσο γρήγορο σε τόσες πίστες να χάσει τόσο, με ένα ελαστικό που υπερθερμαίνεται;

Απαντώντας στην ερώτηση του Paul di Resta σχετικά με το αν η υστέρηση έχει να κάνει με τον αεροδυναμικό τομέα ή με κάτι άλλο (είχε προηγηθεί η επισήμανση ότι αυτή τη φορά είδαμε τη Mercedes να υστερεί και στο βρεγμένο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στη Σιγκαπούρη) ο Toto είπε:

Δεν ξέρουμε. Για την ώρα το θέμα είναι να μείνουμε ψύχραιμοι και να αναλύσουμε τα δεδομένα. Αν κοιτάξεις τον πραγματικό ρυθμό σήμερα, θα έπρεπε να είμαστε πέμπτοι. Είναι αυτό ανησυχητικό; Ας δούμε τι θα γίνει στη Suzuka. Έχουμε λίγες μέρες να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε.

Σε μια εβδομάδα, οδηγοί και ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στην Ιαπωνία, που θεωρητικά θα βολέψει περισσότερο τα μονοθέσια των Hamilton και Bottas. Δεδομένου όμως ότι η υστέρηση που παρουσίασε ο ρυθμός τους σήμερα δεν ήταν αναμενόμενη, ο Wolff κρατάει μικρό καλάθι:

Η Suzuka είναι εντελώς διαφορετική, τελείως διαφορετικό κλίμα. Στα χαρτιά θα βολεύει τα βασικά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου μας. Προκύπτουν κάποια ερωτηματικά από τη Μαλαισία, γιατί νομίζω θα έπρεπε να είμαστε πιο γρήγοροι απ’ όσο ήμασταν, αλλά η Suzuka θα πρέπει να είναι περισσότερο εντός των δυνατοτήτων μας.

Μόλις χωνέψω το ρυθμό μας, σε 24 ώρες, θα σκεφτώ τους έξι βαθμούς που κερδίσαμε, αλλά για την ώρα νιώθω κάπως άσκημα.