Η Volvo παρουσίασε σήμερα τις ανανεωμένες εκδόσεις των S90 και V90, με τις αλλαγές να εντοπίζονται σε μικρές αισθητικές επεμβάσεις, νέες επιλογές στον εξοπλισμό και τη διεύρυνση της διαθεσιμότητας του mild hybrid συστήματος σε όλη τη γκάμα της.

Σχεδιαστικά ελάχιστοι θα παρατηρήσουν τις διαφορές, που επικεντρώνονται κυρίως στους νέους προβολείς ομίχλης και τον νέας σχεδίασης εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Ελαφρώς διαφορετικό είναι και το διακριτικό σπόιλερ.

Στο εσωτερικό τώρα, η μεγαλύτερη προσθήκη αφορά το νέο ηχοσύστημα της B&W και ένα προηγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα της καμπίνας. Το Advanced Air Cleaner δημιουργήθηκε αρχικά για την αγορά της Κίνας, που μαστίζεται από το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά διατίθεται πλέον σε όλο τον κόσμο. Επιτρέπει στον οδηγό να καθαρίζει τον αέρα της καμπίνας από το σύνολο σχεδόν των μικροσωματιδίων μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης παρέχεται πλέον η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητών, ενώ οι πίσω επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους δύο θύρες USB type C.

Η πιο σημαντική όμως είδηση είναι η εισαγωγή του ήπιου υβριδικού συστήματος 48V που πρωτοείδαμε στα XC90 και XC60 πέρυσι. Η Volvo υπόσχεται μείωση κατανάλωσης και ρύπων κατά 15%, μέσω της ανάκτησης κινητικής ενέργειας από το σύστημα brake-by-wire.

Η παράλληλη διάθεση του mild hybrid συστήματος στα XC40 και S60 σημαίνει ότι ολόκληρη η γκάμα της Volvo προσφέρεται πλέον και με κάποια μορφή υβριδικής ή ηλεκτρικής κίνησης.