Ο Jacques Villeneuve εξαπέλυσε επίθεση στη FIA και τον Max Verstappen για τον τρόπο οδήγησης του Ολλανδού και την έλλειψη τιμωριών. Η δήλωση έγινε μετά το Βελγικό GP, όταν ο Verstappen είχε εμπλοκή στο ατύχημα της πρώτης στροφής και προκάλεσε με τη σκληρή του άμυνα κόντρα στον Kimi Raikkonen.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 είπε:

Το πρόβλημα είναι η FIA, γιατί φαίνεται πως τον προστατεύει. Θέλουν να γίνει αστέρι. Δείτε τη Γερμανία. Άλλαξε γραμμή στην ευθεία, οπότε ο Rosberg έχασε το σημείο φρεναρίσματός του. Πηγαίνουν λίγο βαθιά στην στροφή και ο Nico παίρνει ποινή, ενώ δεν έφταιγε καν. Κάτι πάει στραβά. Δεν ξέρω. Είναι κάτι που με θυμώνει, αλλά έτσι είναι. Είκοσι χρόνια πριν, κάποιος θα τον έστελνε στα δέντρα.

Όσο για τα συμβάντα του Βελγίου είπε:

Ήταν υπερβολικός. Στην εκκίνηση είχαμε αγωνιστικό συμβάν. Ήταν υπερβολικός, αλλά ήταν αγωνιστικό συμβάν. Γιατί κάθε επαγγελματίας οδηγός, ακόμα και στο GP2, ξέρει πως αν πας στην εσωτερική εκεί θα υπάρξει ατύχημα, γιατί δεν υπάρχει χώρος. Το ξέρεις. Αν έχεις κακή εκκίνηση πρέπει να το αποδεχτείς. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι αυτό που ακολουθεί, παραπονιέται για τους άλλους οδηγούς.

Χαλάρωσε. Ξέρεις πως πήρες ένα μεγάλο ρίσκο και δε σου βγήκε. Κατέστρεψες τον αγώνα τους και τον αγώνα σου. Είναι εντάξει. Έτσι είναι η ζωή.

Αλλά αυτό που έγινε μετά ήταν απαράδεκτο. Αυτό που έκανε δύο φορές στον Kimi και στον Vettel επίσης. Πρέπει να ηρεμήσει, θα σκοτώσει κάποιον.

O Verstappen δεν είναι εδώ για να κάνει φίλους και αυτό είναι εντάξει. Αλλά πρέπει να έχει λίγο σεβασμό, γιατί στο κάτω-κάτω ζει σε αυτό το μικρό κόσμο με τους αντιπάλους του. Οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν αλληλοσεβασμό. Καλές, σκληρές και δίκαιες μάχες, όπως είπε ο Kimi. Οι σκληρές μάχες είναι εξαιρετικές. Αλλά απαιτείται σεβασμός. Δε μπορείς απλά να σπρώχνεις τους αντιπάλους σου εκτός ή να τους αναγκάζεις να φρενάρουν στην ευθεία. Είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο. Πριν από είκοσι χρόνια οι οδηγοί θα το έλυναν μεταξύ τους. Αλλά δε νομίζω πως θα ηρεμήσει, σε κάθε αγώνα γίνεται χειρότερος.