Καθόλου εντυπωσιασμένος δεν έμεινε ο Jacques Villeneuve από τις επιδόσεις του Valtteri Bottas, ούτε στο τελευταίο Grand Prix Βραζιλίας, ούτε όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Ο Φινλανδός, που εκκίνησε από την pole, αλλά δέχτηκε προσπέρασμα από τον Sebastian Vettel στην πρώτη στροφή, διατηρήθηκε κοντά στον Vettel σε όλο τον αγώνα, αλλά σε κανένα σημείο δεν φάνηκε ικανός να διεκδικήσει τη νίκη. Τερμάτισε τελικά 2,7″ πίσω από τον νικητή, ενώ η ίδια ακριβώς απόσταση τον χώριζε από τον teammate του, που ξεκινώντας από το pitlane, αναρριχήθηκε στην 4η θέση.

Σε δηλώσεις του στο Autosport, ο πρωταθλητής του 1997, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του αγώνα, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Bottas, υπογραμμίζοντας την διαφορά κλάσης από τον Hamilton:

Ήταν μια εξαιρετική οδήγηση από τον Vettel, νίκησε στην εκκίνηση. Ήταν επιθετικός. Όταν βλέπεις τι μπορούσε να κάνει η Mercedes, αρκεί απλά να δεις τον Lewis, ο Bottas απλά δεν είχε αρκετά καλό ρυθμό,

ανέφερε ο Villeneuve, για να σημειώσει:

Είναι ντροπιαστικό για τον Bottas. Ο Lewis τερμάτισε γύρω στα τρία δευτερόλεπτα πίσω του, ενώ ξεκίνησε από τα pits. Είναι ντροπιαστικό. Απλά δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Hamilton. Έτσι ήταν όλη τη χρονιά. Αυτό είναι το επίπεδό του. Το οποίο είναι καλό για νούμερο 2.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι ο Valtteri και ο Sebastian διεκδικούν τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Η διαφορά τους, που πριν τον αγώνα της Βραζιλίας βρισκόταν στους 15 βαθμούς, έχει ανέλθει στους 22.