Αρκετά προσγειωμένος και αντικειμενικός εμφανίστηκε ο Sebatian Vettel μετά το τέλος των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών. Ο Γερμανός πιλότος ανέφερε στους δημοσιογράφους τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί ακόμη σε πολλά πράγματα.

Η ισορροπία δεν ήταν ακόμα εκεί που θέλω να είναι, οπότε πιστεύω ότι μπορούμε ακόμα να κάνουμε ένα αξιοπρεπές βήμα προς τα εμπρός. Σήμερα το πρωί δεν ήταν τόσο καλό, είχαμε κάποια μικρά ζητήματα που με κράτησαν έξω.

Αλλά η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι έχουμε πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε.

Κύριο πρόβλημα για τον Vettel αποτέλεσε η ισορροπία του μονοθέσιου αφού δεν μπορούσε να βρει την κατάλληλη, χάνοντας έτσι αρκετό χρόνο παραμένοντας στα pits.

Η ισορροπία δεν είναι τόσο καλή ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εργαστούμε σε αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είχαμε κάποια μικρά προβλήματα το πρωί που μας κόστισαν λίγο χρόνο, γι ‘αυτό (μας) πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να βγούμε στην πίστα.

Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να μην έχει της αίσθηση που θα μπορούσε  και θα έπρεπε να έχει.

Τέλος, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε και στους οπαδούς αλλά και στους δημοσιογράφους που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Είπε μάλιστα πως, στην Ferrari ήταν χαρούμενοι για τους χρόνους τους αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι αφού το ζήτημα είναι η Αυστραλία.

Οι άνθρωποι απ΄έξω δημιουργούν την δική τους άποψη, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα τους πεις. Προφανώς, υπήρξαμε πολύ χαρούμενοι στις δοκιμές, οι χρόνοι φαίνονταν καλοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Έρχεσαι εδώ κι αυτό είναι που μετράει, ήμασταν ρεαλιστές γι’ αυτό το θέμα. Σήμερα ήταν εντάξει, το αυτοκίνητο έχει καλή αίσθηση και δεν έχει αλλάξει πολύ, πριν από δύο εβδομάδες ήταν που βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Μπορούμε ακόμη να βελτιωθούμε.