Για μόλις 38 χιλιοστά έχασε την pole position ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός βρισκόταν στην πρώτη θέση από την πρώτη του προσπάθεια, όμως απέτυχε να βελτιώσει το χρόνο του στην δεύτερη, σε αντίθεση με τον Valtteri Bottas που κατατάχθηκε τελικά πρώτος.

Για αύριο (η θέση) είναι εντάξει, αλλά σήμερα ήθελα να είμαι μπροστά. Ήμουν πολύ κοντά.

Νομίζω ότι… κιότεψα λίγο στα φρένα για την πρώτη στροφή, στον τελευταίο γύρο, και έχασα αρκετό χρόνο.

Από ‘κει και πέρα ο γύρος ήταν καλός αλλά ήξερα ότι είχα να κερδίσω ακόμα κάποιο χρόνο στην τελευταία στροφή, που το έκανα, αλλά τότε ήμουν ήδη πολύ πίσω.

Παρά τη δικαιολογημένη απογοήτευση για την απώλεια της pole position, ο Vettel παραμένει αισιόδοξος για τον αυριανό αγώνα:

Το μονοθέσιο ήταν εντάξει, ήμουν ευχαριστημένος στον πρώτο γύρο. Ο ρυθμός στα long runs ήταν καλός, ειδικά συγκριτικά με του Valtteri, οπότε θα δούμε τι θα γίνει αύριο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Vettel και Bottas μάχονται για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, έχοντας μεταξύ τους 15 βαθμούς διαφοράς. Θα είναι μεγάλο επικοινωνιακό πλήγμα για την Ferrari, αλλά και τον Γερμανό προσωπικά, να χαθεί ακόμα και η δεύτερη θέση, σε μια χρονιά που στο μεγαλύτερο μέρος της διεκδικούσε με αξιώσεις την πρώτη.