Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της Scuderia στο φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ferrari και CEO της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, που δηλώνει παρόλα αυτά ότι η ομάδα θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη Red Bull στον εναρκτήριο αγώνα της Αυστραλίας.

Το μονοθέσιο βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο, οι οδηγοί είναι ενθουσιασμένοι. Θα συγκρινόμαστε με τη Red Bull όταν θα βγούμε στην πίστα.

Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, ούτε θα είμαι επικριτικός. Η ομάδα έχει κάνει φανταστική δουλειά. Θα πάμε στην πίστα και μετά θα δούμε.

Σε παρόμοιο κλίμα και οι δηλώσεις του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός εκτιμά ότι η Mercedes θα έχει μεγάλο προβάδισμα, όμως στις πιο πίσω θέσεις ο ανταγωνισμός θα είναι οριακός. Παράλληλα δείχνει ικανοποιημένος από την πορεία των δοκιμών εξέλιξης, αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Είναι δύσκολο να πω από τώρα. Σε δυο εβδομάδες θα ξέρουμε περισσότερα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως η Mercedes θα βρίσκεται μπροστά με αρκετή διαφορά.

Μετά (από τις Mercedes) φαίνεται ότι θα υπάρχει κάποιο κενό, και είναι δύσκολο να πεις ποιος θα βρίσκεται από πίσω γιατί πολλές ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.

Νομίζω ότι πιθανότατα θα είναι πολύ μικρή η διαφορά ανάμεσα στις Williams, στις Red Bull και εμάς.

Το θετικό είναι ότι κάναμε πολλά χιλιόμετρα και συλλέξαμε χρήσιμα δεδομένα. Το ότι η προσομοίωση αγώνα πήγε πάνω κάτω όπως προβλεπόταν είναι ενθαρρυντικό για την αξιοπιστία, παρόλο που πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο.