Βαρετό αγώνα περιμένει στην Αυστραλία ο Max Verstappen, εξαιτίας των νέων κανονισμών, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κάθετης δύναμης στα μονοθέσια.

Όταν ο Verstappen συμμετείχε σε μία μικρή συζήτηση με τους παρουσιαστές του Sky Sports F1 μετά το τέλος των κατατακτήριων, ο Damon Hill τον ρώτησε αν οι νέοι κανονισμοί είναι στη σωστή κατεύθυνση για την F1, ο Ολλανδός απάντησε:

Στον τομέα της οδήγησης, ναι, συμφωνώ απολύτως. Τα μονοθέσια είναι πολύ πιο γρήγορα και διασκεδαστικά -ιδιαίτερα στις κατατακτήριες, όταν αφαιρέσεις όλο το καύσιμο. Στις γρήγορες στροφές είναι πραγματικά τρομερά.
Όμως όσον αφορά το θέαμα στους αγώνες, νομίζω θα είναι πιο βαρετό γιατί όποιος στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή θα νικήσει τον αγώνα.

Ο Verstappen είδε και το ατύχημα του teammate του, Daniel Ricciardo, για το οποίο σχολίασε:

Με τα ελαστικά, που πλέον είναι αρκετά φαρδιά πίσω, μόλις το χάσεις είναι πολύ δύσκολο να το σώσεις γιατί χάνεις πολλή πρόσφυση απότομα. Το κατάλαβα όταν είχα κάτι παρόμοιο στη Βαρκελώνη.
Κανονικά όμως, όταν έχεις καλή ισορροπία στο μονοθέσιο και καθόλου υπερστροφή είναι πιο εύκολα στην οδήγηση.

Ωστόσο τι έχει να πει για τον αυριανό αγώνα και το ρυθμό της Red Bull;

Προφανώς δεν είναι αρκετά καλό. Μετά από ένα τριήμερο με αρκετά θέματα και όσα είδα στις δοκιμές, αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Ήταν δύσκολο να βρούμε καλή ισορροπία στο μονοθέσιο. Κάνουμε συνεχώς αλλαγές, όμως αυτές μεταβάλλουν αρκετά την υποστροφή και την υπερστροφή, βασικά δε μπορούμε να βρούμε ρυθμό.

Φυσικά, έχουμε ένα μειονέκτημα με την ιπποδύναμη, αλλά και υστερούμε και σε πρόσφυση σε σχέση με Mercedes και Ferrari. Απλά θέλω μία καθαρή εκκίνηση, γιατί δεν έχουμε το ρυθμό να ανταγωνιστούμε τα μονοθέσια μπροστά μας, είμαι ρεαλιστής.