Καυστικός ήταν ο Max Verstappen μετά τον αγώνα του Βελγίου. Ο Ολλανδός είχε εμπλοκή στο ατύχημα της πρώτης στροφής, ενώ προκάλεσε αντιδράσεις αργότερα, με την άμυνά του κόντρα σε Raikkonen και Perez.

Ο Verstappen αντέδρασε και μίλησε αρχικά για ότι έγινε στην πρώτη στροφή:

Νομίζω πως θα έπρεπε να ντρέπονται, γιατί προκάλεσαν ένα τέτοιο ατύχημα παρά την εμπειρία τους και μετά παραπονιόταν για εμένα. Δεν έπρεπε να δραματοποιήσουν την κατάσταση για όσα έγιναν μετά την πρώτη στροφή. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν είμαι χαρούμενος μαζί τους, αφού μου κατέστρεψαν όλο τον αγώνα.

Στην πρώτη στροφή υπήρχε χώρος για τρία μονοθέσια. Όταν πήγα δίπλα στον Kimi, άρχισε να με στριμώχνει. Αν ο Vettel δεν έστριβε και άφηνε άλλο ένα μέτρο, θα περνούσαμε όλοι μια χαρά. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως o Vettel στρίβει και πέφτει πάνω στον Raikkonen. Και τότε το μονοθέσιο του Kimi πέφτει πάνω στο δικό μου.

Για ό,τι έγινε μετά και την επιθετική του προσέγγιση όταν οι οδηγοί της Ferrari του έκαναν τις επιθέσεις τους στην Kemmel Straight και το chicane Les Combes είπε:

Αν μου καταστρέφουν τον αγώνα, δε θα το κάνω εύκολο για αυτούς. Δε θα τους πω “ορίστε, περάστε”. Αλλά αυτά έγιναν μετά την πρώτη στροφή. Αν το ατύχημα εκεί δεν είχε συμβεί, δε θα ήμουν τόσο επιθετικός και δε θα είχα σπρώξει τον Kimi έτσι.

Νομίζω πως έπρεπε να σηκώσει το πόδι από το γκάζι, αλλά αφού οι κριτές πιστεύουν πως ήταν εντάξει, όλα καλά. Είμαι κόκκινο πανί για τον Raikkonen αυτή τη στιγμή. Πάντα μπαίνει ο ένας στο δρόμο του άλλου.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι για να παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Vettel μπορεί να έρθει να μιλήσει μαζί μου αν θέλει, αλλά πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει τι έκανε στην πρώτη στροφή.