Στο σερί κακοτυχιών του αναφέρθηκε ο Max Verstappen, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Auto Motor und Sport.

Ο Ολλανδός, που βρίσκεται πολύ πίσω από τον team mate του στη φετινή βαθμολογική κατάταξη, ισχυρίζεται, δικαίως, ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο ίδιος για τη διαφορά των 94 βαθμών που τον χωρίζουν από τον Ricciardo:

Τι μπορώ να κάνω; Πρέπει να μείνω στα θετικά της σεζόν, που είναι οι κατατακτήριες. Η ταχύτητα υπάρχει. Ακόμη και στους αγώνες, πάντα βρισκόμουν σε καλές θέσεις πριν εγκαταλείψω.

Σχολιάζοντας τις αναφορές σχετικά με το οδηγικό του στιλ, που από κάποιους θεωρείται πέραν του δέοντος ριψοκίνδυνο, ο Max επικαλείται τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η ομάδα για να διαψεύσει:

Η προσέγγισή μου είναι σωστή. Μπορούμε να δούμε από την τηλεμετρία ότι δεν κάνω κάποιο λάθος ή κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Daniel. Απλά είναι αστείο που όλα τα προβλήματα στις μέρες των αγώνων παρουσιάζονται στο δικό μου μονοθέσιο.

Ο Verstappen, παρακινούμενος από τον δημοσιογράφο, σχολίασε και το σκορ των κατατακτηρίων, που αυτή τη στιγμή είναι στο 04-10 υπέρ του:

Ο Daniel είναι γνωστό ότι είναι πολύ γρήγορος στον έναν γύρο. Κατά μέσο όρο είμαι τρία ή τέσσερα δέκατα πιο γρήγορος. Είναι μεγάλη διαφορά.

Αποφεύγει να δηλώσει ότι είναι καλύτερος από τον Ricciardo στα προσπεράσματα, απαντώντας διπλωματικά ότι αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί, αλλά εμφανίζεται βέβαιος ότι αν βρισκόταν στο τιμόνι μιας Mercedes ή μιας Ferrari θα γινόταν πρωταθλητής:

Είμαι 100% πεπεισμένος γι’ αυτό

Τέλος, απαντώντας στους επικριτές του αναφέρει:

Είμαι έντιμος και ευθύς. Δεν λέω ψέμματα. Θέλω μόνο ένα αυτοκίνητο που να κερδίζει. Είναι τόσο παράλογη απαίτηση αυτό;