Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Max Verstappen, που μιλάει για το ενδεχόμενο να τον δούμε κάποια στιγμή στην Ferrari αλλά και για τις πολλές κριτικές που άκουσε λίγο πριν τον πρώτο του αγώνα.

Ο Ολλανδός rookie της Toro Rosso είχε μια εκπληκτική πρώτη χρόνια, συγκεντρώνοντας όχι μόνο 49 βαθμούς αλλά και… όλα τα βλέμματα πάνω του. Επίσης, έκανε 49(!) προσπεράσματα, που τον φέρνουν στην πρώτη θέση στης σχετικής λίστας.

“Απλά μένω σχετικά χαλαρός γι’ αυτό”, είπε ο Max Verstappen στο Autosport όσον αφορά τη θεωρία που τον συνδέει με την Ferrari.

Είναι πολύ θετικό που οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλάνε για σένα με αυτόν τον τρόπο. Είναι πολύ ωραίο να τ’ ακουώ, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος για το που βρίσκομαι.

Επίσης, ο Max δήλωσε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να φύγει και πως η Toro Rosso θα μπορούσε να παλέυει για πρωτάθλημα σε λίγα χρόνια.

Ακόμα έχω να μάθω πολλά πράγματα και νομίζω πως είναι ο καταλληλότερος τρόπος να το κάνω εδώ. Το πακέτο που έχουμε εδώ δεν είναι τόσο κακό σε σύγκριση με της Red Bull. Δεν παλεύουμε για το πρωτάθλημα ακόμα.

Ο νεαρός οδηγός φαίνεται να απολαμβάνει τις μάχες που δίνει σε κάθε αγώνα για να βαθμολογηθεί ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός κάποιος οδηγός να ακολουθήσει μια “διαφορετική” καριέρα.

Ποιος ξέρει; Σε μερικά χρόνια θα κάνεις το άλμα σε μια κορυφαία ομάδα, αλλά προς στιγμή, απολαμβάνω την ώρα μου εδώ, παλεύοντας για μια θέση στο top 10. Παλεύοντας να μπω στο Q3 κάθε φορά είναι μια καλή μάχη και πραγματικά το διασκεδάζω, γι’ αυτό δε με πειράζει να το κάνω για άλλον ένα χρόνο.

Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικές καριέρες στην F1, όπως αυτή του Lewis (Hamilton) – ο οποίος ξεκίνησε σε μια κορυφαία ομάδα και έμεινε πάντα σε μια κορυφαία ομάδα. Νομίζω ειδικά στην ηλικία μου, αν δεν έχεις τόση πολλή εμπειρία σε μικρότερες κατηγορίες, σε κατηγορίες μονοθεσίων, είναι καλό να το κάνω με αυτόν τον τρόπο.


Όπως όλοι θυμόμαστε υπήρχαν πολλές αμφιβολίες από πολλούς για τον αν έπρεπε να τρέξει λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αφού στο ντεμπούτο του, στο Grand Prix της Αυστραλίας, ήταν μόλις 17 ετών.
Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε για το αν η απόδοσή του έχει αποδείξει ότι αυτές οι κριτικές ήταν λάθος ο νεαρός Ολλανδός απάντησε:

Ελπίζω να έγινε αυτό. Δεν μου αρέσει να μιλάω στον Τύπο προκειμένου να τους αποδείξω πως είναι λάθος, απλά μου αρέσει να το δείχνω στην πίστα και νομίζω πως το έχω καταφέρει αυτή τη σεζόν.

Δεν είναι ακόμα σίγουρο το πότε και για που θα κάνει το μεγάλο άλμα ο Ολλανδός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα το κάνει θα ζήσουμε στιγμές βγαλμένες από το ένδοξο παρελθόν του αθλήματος. Το ταμπεραμέντο του, η ενέργειά του στην πίστα αλλά και οι φετινοί του αριθμοί προμηνύουν ένα πολύ συναρπαστικό μέλλον.