Η Sauber F1 Team φέτος είχε μια αρκετά δύσκολη χρονιά. Η οικονομική αβεβαιότητα είχε ως συνέπεια να μείνει πίσω η εξέλιξη του μονοθεσίου, ωστόσο η στο τέλος της σεζόν η ελβετική ομάδα πήρε ένα αναπάντεχο δώρο στη Βραζιλία.

Στον αγώνα της Κυριακής οι δυο Sauber ξεκίνησαν από την εικοστή και εικοστή πρώτη θέση αντίστοιχα. Μετά τη φυγή του αυτοκινήτου ασφαλείας όλα άλλαξαν για τις δυο Sauber και ειδικά για τον Felipe Nasr. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ανεβεί στην έκτη θέση και να προσπαθεί να την κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί, ώστε να προσπεράσει στην βαθμολογία των κατασκευαστών την Renault και την Manor.

Όσο όμως περνούσαν οι γύροι ο Νasr δεν κατάφερε να κρατήσει την έκτη θέση, καθώς οι Hülkenberg, Vettel και Ricciardo στο τέλος άρχισαν να τον πιέζουν με τους τρεις οδηγούς να τον περνούν και να τερματίζει τελικά στην ένατη θέση.

Ενάτη θέση που δίνει δυο πολύτιμους για την ομάδα βαθμούς και τον ανεβάζει στην δέκατη θέση των κατασκευαστών. Μια θέση που έχει αξία πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Felipe Nasr μετά το τέλος του αγώνα. 

Μετά τον αγώνα, ο Βραζιλιάνος ήταν απίστευτα χαρούμενος που μπόρεσε στον εντός έδρας αγώνα του να πετύχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, κάπως έτσι το φανταζόμουν, καλύτερα δεν γινόταν. Νιώθω πολύ καλά και δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω. Τα έδωσα όλα. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κατάφερα να απομακρυνθώ από μονοθέσια που συνήθως δεν μπορούμε όταν η πίστα στεγνώνει. Είχα τα ελαστικά μου από την επανεκκίνηση του αγώνα. Τα πίσω ελαστικά έχασαν όλη την πρόσφυση. Μετά το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να παλέψω να κρατήσω το μονοθέσιο μου στην πίστα. Ήταν διανοητικά σαν μια μάχη του Ηρακλή. Με εμψύχωναν συνεχώς και έπρεπε να φέρω το μονοθέσιο στο “σπίτι” εντός βαθμών. Ο Fernando Alonso ερχόταν πολύ γρήγορα πίσω μου. Αν είχαμε άλλους δυο γύρους θα με περνούσε. Είναι σαν μια μικρή νίκη αυτό που συνέβη και παράλληλα μας βοηθάει για την επόμενη χρονιά. Δεν έχασα πότε την πίστη μου στην Sauber.