Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα και με πιο δυναμικό σχεδιασμό, το νέας γενιάς Renault Megane θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τους πρώτους μήνες του 2016.

Η σχεδίασή του, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, παρά το καμουφλάζ, θα είναι αρκετά παρόμοια με του μικρότερου Clio, με έντονες επιρροές από το Espace, ειδικά στο εμπρός μέρος.

[inpost_gallery thumb_width=”270″ thumb_height=”200″ post_id=”20842″ thumb_margin_left=”2″ thumb_margin_bottom=”2″ thumb_border_radius=”2″ thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” js_play_delay=”3000″ id=”” random=”0″ group=”0″ border=”” type=”yoxview” show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” sc_id=”sc1425727305061″]
πατήστε για μεγέθυνση / photo credits: Automedia

Αν και το μικρομεσαίο μοντέλο παραμένει το τρίτο σε πωλήσεις ανάμεσα στη γκάμα της Renault, πίσω από τα Clio και Capture, κατέγραψε πτώση 6% για το πεντάθυρο, 11% για το τρίθυρο και 27% για το CC.

Αναλυτές του IHS Automotive εκτιμούν ότι το επόμενο Megane θα υποστεί περαιτέρω πίεση από τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, κυρίως από τις νέες προτάσεις των premium κατασκευαστών στην κατηγορία, αλλά και τη στροφή των καταναλωτών στα crossovers – κάτι που κάνει το ρόλο του Kadjar ιδιαίτερα σημαντικό.

Έτσι, ενώ το Megane θα συνεχίσει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για του Γάλλους, η εξάρτηση των πωλήσεων της φίρμας από αυτό θα μειωθεί.

Η Renault αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αντικαταστάτης για το CC.