Μια μεγάλη πρεμιέρα ανακοίνωσε η Land Rover για τις 28 Σεπτεμβρίου. Η νέα γενιά του θρυλικού Discovery βρίσκεται προ των πυλών, και η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου μοντέλου.

Το μεγάλο, επταθέσιο SUV είχε ήδη αποκαλυφθεί με τη μορφή production-ready πρωτοτύπου πριν από περίπου δυο χρόνια, οπότε δεν αναμένουμε εκπλήξεις, τουλάχιστον σε επίπεδο εμφάνισης. Η σχεδίαση απομακρύνεται αρκετά από τη χαρακτηριστική σιλουέτα των Discovery, που παρέμενε σχετικά αναλλοίωτη από το 1989, κάτι που ενδεχομένως να δυσαρεστήσει τους φανατικούς οπαδούς του.

landrover_discovery_2017_02

Η ομοιότητα με το μικρότερο, πρόσφατα ανανεωμένο Discovery Sport δεν κρύβεται, το μεγαλύτερο μήκος όμως του νέου Discovery συνεπάγεται διαφορετικές αναλογίες, που για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον δεν το κολακεύουν.

Η Land Rover πάντως δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του μοντέλου, το οποίο μάλιστα ανακοινώνει πως θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του πρωτόγνωρα επίπεδα ευελιξίας στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, στις ικανότητες εκτός δρόμου αλλά και στην παρεχόμενη τεχνολογία.

Ο επικεφαλής σχεδίασης μάλιστα, που δεν είναι άλλος από τον Gerry McGovern, δηλώνει ότι το νέο Discovery επαναπροσδιορίζει ολόκληρη την κατηγορία των μεγάλων SUV.

Υπομονή τρεις εβδομάδες και θα δούμε…

826836_Discovery_Vision_Concept_Reveal_017_(85691)

826837_Discovery_Vision_Concept_Reveal_018_(85675)