Το ατύχημα της πρώτης στροφής και οι δηλώσεις Grosjean και Hülkenberg! (video)


SHARE THIS

Στον πρώτο γύρο του αγώνα της Βαρκελώνης ο Grosjean έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου προσπαθώντας να αποφύγει τον Kevin Magnussen. O Γάλλος βρέθηκε ανάποδα στην πίστα πατώντας γκάζι για να ξεφύγει από τα υπόλοιπα μονοθέσια, αλλά ο Nico Hülkenberg και ο Pierre Gasly δεν κατάφεραν να τον αποφύγουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στον πρώτο γύρο. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για το συμβάν:

Romain Grosjean:

Νομίζω η σωστή αντίδραση για να επιστρέψει κάποιος στην πίστα είναι να πατήσει τέρμα γκάζι. Πιστεύω υπάρχουν πολλά παραδείγματα από το παρελθόν, από τον Rosberg και τον Vettel μέχρι και τον Schumacher. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βάλεις το μονοθέσιο σου και πάλι σε τροχιά αγώνα.

Μετά από λίγο ήρθε και η σκληρή απάντηση του Hülkenberg προς το Grosjean:

Είναι απίστευτα ντροπιαστικό και απογοητευτικό να τελειώνει ο αγώνας σου έτσι στον πρώτο γύρο. Εγώ κατάφερα να δω τον Grosjean στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα μονοθέσια που ήταν μπροστά μου, μου περιόρισαν την ορατότητα. Δεν ξέρω και εγώ μέσα σε ένα τριήμερο πόσα ανάποδα κάνει μέσα στην πίστα. Ο συνάδελφος θα πρέπει να πιει περισσότερο νερό να τον βοηθά στην απόδοση. Κάνει οκτώ ανάποδα μέσα στην πίστα σε κάθε τριήμερο και είναι απρόβλεπτος.

Οι αγωνοδίκες, μετά τον αγώνα, έδωσαν στον Romain Grosjean τρεις θέσεις ποινή για τον αγώνα του Μονακό, που έρχεται σε δυο εβδομάδες.

F1 VIDEOS
AUTOMOTIVE VIDEOS
MOTORSPORTS VIDEOS