Ένα βήμα πριν την επίσημη παρουσίαση βρίσκεται η ανανεωμένη έκδοση του Mazda6. Χάρη στη διαρροή του Ιαπωνικού προσπέκτους είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αλλαγές που έχει ετοιμάσει η Mazda για το μεσαίο της οικογενειακό, τουλάχιστον σε επίπεδο εμφάνισης.

Εξωτερικά τα φωτιστικά σώματα έχουν αλλάξει ελαφρώς σχήμα και έχουν μικρύνει σε διαστάσεις, ενώ το μεταλλικό περίγραμμα της μάσκας έχει τονιστεί. Αν και για να καταλάβει κανείς τη διαφορά πρέπει να δει τα δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα, η νέα σχεδίαση μάλλον βοηθάει στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής εικόνα.

Αντίστοιχα διακριτικές είναι και οι αλλαγές στο πίσω μέρος, με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και την ελαφρώς διαφοροποιημένη μεταλλική φάση, που ενώνει τα φανάρια, να σηκώνουν το βάρος της ανανέωσης.

Πιο σημαντικές είναι αντίθετα οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου η ιδιαίτερα άτολμη σχεδίαση του υπάρχοντος μοντέλου έχει αναβαθμιστεί αισθητά, στα πρότυπα των πρόσφατων Mazda2 και MX-5.

Η νέα διάταξη του ταμπλό αποχαιρετά τις υπερβολικά αυστηρές γραμμές και το μουντό διάκοσμο και υιοθετεί μια πιο σπορ αίσθητική, ενώ η μείωση του όγκου του μάλλον θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας επιπλέον αίσθησης ευρυχωρίας.

Νέο είναι και το infotainment system, που είχε δεχτεί αρκετές κριτικές για τη λειτουργία του. Με μεγαλύτερη οθόνη, δείχνει να προέρχεται και αυτό αυτούσιο από τα πιο νέα μοντέλα της Mazda, που ήταν σαφώς βελτιωμένα σε αυτόν τον τομέα.

Το εσωτερικό του υπάρχοντος Mazda6 σίγουρα δεν ενθουσιάζει σχεδιαστικά, αν και είναι καλοκατασκευασμένο

Το εσωτερικό του υπάρχοντος Mazda6 σίγουρα δεν ενθουσιάζει σχεδιαστικά, αν και είναι καλοκατασκευασμένο

Αν και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα μηχανικά μέρη του Mazda6, η παρουσίαση του facelift θα γίνει εντός του μήνα, στην έκθεση του Los Angeles, πλάι στο νέο μικρό crossover CX-3, οπότε θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.