Θέλουν να οδηγήσουν στο Le Mans Rossi και Zanardi!

Γράφει: Μανώλης Σιγουλάκης

Θέλουν να οδηγήσουν στο Le Mans Rossi και Zanardi!

O Valentino Rossi και ο Alex Zanardi δήλωσαν πως επιθυμούν να αγωνιστούν στο Le Mans, όμως το αν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να το κάνουν είναι άλλη υπόθεση.

Ο Valentino Rossi, που έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα στο MotoGP και έχει συμβόλαιο με τη Yamaha μέχρι το 2018, ρωτήθηκε αρχικά για το αν θέλει να αγωνιστεί στο Rally Dakar:

To Dakar; Ναι, ίσως. Μία μέρα, όταν τελειώσει η καριέρα μου στο MotoGP. Δεν είμαι αποφασισμένος πως θα το κάνω. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμένα, οπότε ναι, είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Αλλά νομίζω πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.

Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι θα ήταν πιο λογικό να σκέφτομαι για τις 24 Ώρες του Le Mans. Είναι πιο εύκολο! Θέλω να οδηγήσω και στην πανέμορφη πίστα του Spa Francochamps. Θέλω να το κάνω στα σίγουρα. Οι 24 Ώρες του Spa Francochamps, οι 24 Ώρες του Nurburgring και οι 24 Ώρες του Le Mans είναι αγώνες στους οποίους θέλω να λάβω μέρος μία μέρα.

Μπορεί ο Rossi να έχει χτίσει το όνομά του στους δύο τροχούς, όμως έχει δοκιμάσει πολλά αυτοκίνητα στην καριέρα του. Έκτος από τις επιτυχημένες δοκιμές με το μονοθέσιο F1 της Ferrari, έχει συμμετάσχει σε τρία events του WRC, ενώ έχει νικήσει 5 φορές το Monza Rally Show. Tέλος, το 2012 ο Rossi έλαβε μέρος σε δύο τρίωρους αγώνες του Blancpain με τον φίλο του, Uccio, σε μία Ferrari 458 GT3, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Όσον αφορά τον Zanardi, η ιστορία του είναι γνωστή και σπουδαία. Ο Iταλός μπορεί να έχει χάσει τα πόδια του, όμως μετά το ατύχημά του έχει αγωνιστεί με αυτοκίνητα, κυρίως στο WTCC, στο οποίο πήρε 4 νίκες. Πέρυσι έκανε την εμφάνισή του και σε 24ωρο αγώνα, συμμετέχοντας στις 24 Ώρες του Spa Francochamps με τους Bruno Spengler και Timo Glock, με τον ίδιο να χρησιμοποιεί το χειριστήρια σχεδιασμένα για τις ανάγκες του και τους συνοδηγούς του να οδηγούν κανονικά το BMW Z4 GT3.

Ο Zanardi δήλωσε για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στον σπουδαίο αγώνα του Le Mans:

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά σίγουρα κάτι θα έρθει. Είμαι περήφανος πρεσβευτής της BMW και νιώθω την ανάγκη να δείξω πως επίσης είμαι οδηγός της γερμανικής εταιρείας. Δε θέλω να χάσω την ευκαιρία να το αποδείξω το συντομότερο δυνατό.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, αλλά νομίζω πως κάτι ενδιαφέρον θα εμφανιστεί στην πορεία. Θα είναι στο Le Mans; Δεν ξέρω προς το παρόν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μου αρέσουν οι αγώνες 24 ωρών, αν και με τα αυτοκίνητα GT, με τα οποία θα μπορούσα να συμμετάσχω δεν έχουν ελπίδα για τη συνολική νίκη, γιατί τρέχουν μαζί με τα πρωτότυπα. Σκεφτείτε πόσο φανταστικό θα ήταν να έχουμε έναν αγώνα με τα πρωτότυπα και την επόμενη εβδομάδα με τα GT, σε δύο διαφορετικούς αγώνες που θα έβγαζαν δύο μεγάλους νικητές. Θα ήταν φοβερό. Τέλος πάντων, πίσω στην πραγματικότητα, ό,τι γίνει θα είναι με τη BMW. Που και πως, θα το δούμε.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η BMW θα επιστρέψει στο Le Mans το 2018. Το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί είναι άγνωστο, όμως στο πρωτάθλημα της IMSA στην Αμερική χρησιμοποιείται ένα M6 GT LM.

SHARE THIS