Ο Sebastian Vettel μετά την έκρηξη του, στον αγώνα του Μεξικού εκτός την ποινή που δέχθηκε στον αγώνα ίσως θα πρέπει να υπολογίζει ακόμα και ποινή για τις ύβρεις απέναντι στον Charlie Whiting. Θυμηθείτε τι είπε ο Γερμανός, κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Charlie Whiting σε συνέντευξη επιβεβαίωσε ότι ο Sebastian Vettel προσπάθησε αμέσως να τον συναντήσει ώστε να του ζητήσει συγγνώμη.

Ναι, ήρθε και ζήτησε συγγνώμη, ήταν πολύ βιαστικός και έψαχνε να με βρει. Επειδή το έκανε, τελείωσε το θέμα για μένα προσωπικά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το αφεντικό μου (Jean Todt) για το αν θέλει να συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα.

Ο Sebastian Vettel πάντως μετά τον αγώνα θέλησε να ξεκαθαρίσει κατευθείαν στους δημοσιογράφους πως είχε μετανιώσει για το γεγονός που έβρισε τον Whiting και θεωρεί πως ήταν “φυσιολογική” η αντίδραση του σε έναν τέτοιο αγώνα.

Το άθλημα αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Είσαι μέσα στο μονοθέσιο πολύ αναστατωμένος και τα συναισθήματα μεγαλώνουν και λες πράγματα που ίσως σε μια φυσιολογική κατάσταση δεν θα έλεγες. Αλλά στο μονοθέσιο είναι πάντα αλλιώς. Στην έξαψη της στιγμής στο μονοθέσιο είναι αλλιώς. Δεν το βρίσκω καθόλου δίκαιο να δικαιολογούμαι για κάθε λέξη που λέω.

Ο Jean Todt ζήτησε από τους ανθρώπους της FIA να μαζέψουν στοιχεία γιατί ο Seb δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και ξέσπασε απέναντι σε ένα μέλος της FIA, κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει και την παραβίαση κανονισμού του άρθρου 12.1.1.f. που αναφέρει “Κάθε δήλωση, κάθε δράση ή οποιαδήποτε γραφής που βλάπτει τη φήμη της FIA, το σώμα, μέλη ή και τους υπάλληλους της οργάνωσης θα τιμωρείται.”

Ο Todt επιβεβαίωσε ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει.

Έχουμε μερικά άτομα που μαζεύουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Πρέπει να δούμε για το αν πρέπει να πάρουμε μέτρα ή όχι.

Το θέμα είναι πλέον πόσο αυστηρή θα είναι η FIA σε αυτό το ζήτημα, αφού λέγεται πως η ομοσπονδία δεν ανέχεται τέτοιους είδους συμπεριφορές. Το μέγεθος της ποινής, αν δοθεί τέτοια, είναι άγνωστο.