Η πολιτεία της California εξέδωσε αυτές τις μέρες ειδική νομοθεσία που καθορίζει το πλαίσιο για άδειες λειτουργίας “αυτόνομων” οχημάτων, δηλαδή των οχημάτων που κινούνται χωρίς οδηγό. Η Mercedes-Benz, που έχει ειδικό τμήμα έρευνας στη Βόρεια Αμερικής στο συγκεκριμένο αντικείμενο, έσπευσε να πάρει την απαιτούμενη πιστοποίηση για τα δοκιμαστικά της οχήματα.
Ο καθ. Thomas Weber, του τμήματος έρευνας κι εξέλιξης της Mercedes-Benz και μέλος της διοίκησης της Daimler AG, σχολίασε:

Με την έγκριση της ομόσπονδης πολιτείας της California τώρα μπορούμε να πάμε την αυτόνομη οδήγηση σε άλλο επίπεδο στις ΗΠΑ. Μέσα από τις νέες ερευνητικές μας δραστηριότητες σκοπεύουμε να προωθήσουμε το θέμα ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς το κυκλοφοριακό σύστημα στις ΗΠΑ διαφέρει από το σύστημα στη Γερμανία σε διάφορες πλευρές. Η γνώση που κερδίζει η Mercedes-Benz θα βοηθήσει να πετύχουμε σημαντικά βήματα στην τεχνολογική εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Στοιχεία που βοηθούν την έρευνα είναι οι πλατύτεροι δρόμοι των ΗΠΑ, με περισσότερες λωρίδες σε πολλές περιοχές τους. Επίσης, η τοποθέτηση των φαναριών στην απέναντι πλευρά της διασταύρωσης και το σύστημα προτεραιότητας σε όποιον φτάσει πρώτο σε διασταύρωση με 4 πινακίδες STOP δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την έρευνα. Τα οχήματα της Mercedes-Benz θα πρέπει να “μάθουν” τους κανονισμούς αυτούς, σύμφωνα με τον Axel Gern, υπεύθυνο του τμήματος έρευνας αυτόνομης οδήγησης στη Βόρεια Αμερική. Τα μοντέλα που δοκιμάζονται σε αυτές τις συνθήκες είναι παράγωγα της S-Class και της E-Class. Οι οδηγοί που βρίσκονται μέσα στο όχημα έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην οδήγηση ανά πάσα στιγμή, για λόγους ασφαλείας.