Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, για λογαριασμό της ρωσικής SMP Racing θα αγωνιστεί ο Βρετανός πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε αποτελούσε πάντα όνειρο για μένα να αγωνιστώ στο Le Mans. Νομίζω ότι είναι όνειρο για κάθε οδηγό να συμμετάσχει με την ελπίδα να κατακτήσει τη νίκη στο Le Mans κι εγώ σίγουρα δε διαφέρω, δήλωσε ο Button.

H SMP Racing μπορεί να συμμετέχει από το 2014 στο WEC, όμως φέτος θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην κατηγορία LMP1, με δύο πρωτότυπα. Στο #11 θα δούμε τον Button, μαζί με τον, πρώην οδηγό της Renault και της Caterham, Vitaly Petrov και τον Mikhail Aleshin, ενώ στο cockpit του #17 θα βρεθούν οι Stephane Sarrazin, Matevos Isaakyan και Egor Orudzhev.

Στην πρώτη του συμμετοχή στο WEC, ο Βρετανός θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση, η οποία ακούει στο όνομα Fernando Alonso. Οι δύο πρώην teammates, αλλά και πολύ καλοί φίλοι, θα έρθουν αντιμέτωποι ξανά, αλλά αυτήν τη φορά εκτός της Formula 1. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Alonso θα συμμετάσχει για λογαριασμό της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και θα μοιράζεται το cockpit του με τους Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima. Η Toyota θα είναι η μόνη εργοστασιακή ομάδα στο πρωτάθλημα και έχει το πλεονέκτημα χρήσης υβριδικών συστημάτων.

Η προσθήκη του Button σίγουρα προσθέτει έξτρα ενδιαφέρον στη Super Season του WEC, που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στην πίστα του Spa και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο φορές τον 24ώρο αγώνα στο Le Mans.

Ο πρωταθλητής της F1 το 2009 θα συμμετάσχει στην πλειονότητα των αγώνων, αφού παράλληλα οδηγά και στο ιαπωνικό Super GT, με τη Honda. Να υπενθυμίσουμε πως ο Button δεν κατέχει πλέον τη θέση του τρίτου οδηγού στη McLaren, αφού πλέον έχει αντικατασταθεί από τον Lando Norris.