Σαν δείγμα σύγχρονης τέχνης θα δημοπρατηθεί μία Ferrari F2001 σε εκδήλωση του οίκου Sotheby’s στην Νέα Υόρκη, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η διάθεση της F12001 γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της φίρμας.

Πρόκειται για το σασί με το νούμερο 211, που οδήγησε ο Michael Schumacer σε τρεις αγώνες της σεζόν του 2001, φτάνοντας μάλιστα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε δύο από αυτά: του Μονακό και της Ουγγαρίας.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για μία απλή δημοπρασία. Εδώ έχουμε ένα μονοθέσιο της Ferrari, που οδηγήθηκε από τον Schumacher, κέρδισε στο Μονακό και συνέβαλε στην κατάκτηση του double στα πρωταθλήματα εκείνης της χρονιάς. Το τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μονοθέσιο είναι πλήρως λειτουργικό και μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες ιστορικών μονοθεσίων ή να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικά track days. Η Ferrari μπορεί να αναλάβει τη φύλαξή του στο Maranello, καθώς και τη μεταφορά του σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.