Στο Victorian Supreme Court της Μελβούρνης κατέφυγε ο Giedo Van der Garde, υποστηρίζοντας ότι η Sauber δεσμεύεται από συμβόλαιο μαζί του για το 2015.

Ο Ολλανδός, που κατά τη διάρκεια του 2014 βρισκόταν στην ομάδα σαν εφεδρικός οδηγός και συμμετείχε σε τρία sessions ελεύθερων δοκιμών, ισχυρίζεται ότι στα μέσα της περασμένης χρονιάς εξασφάλισε μια θέση οδηγού για το 2015.

Η ανακοίνωση όμως από μεριάς της Ελβετικής ομάδας για το φετινό της line up, συμπεριλάμβανε τους Felipe Nasr και Marcus Ericsson και όχι τον Van der Garde. Ο τελευταίος κατέθεσε, σύμφωνα με τα Αυστραλιανά ΜΜΕ, τα σχετικά έγγραφα στις δικαστικές αρχές, ελπίζοντας σε μια επείγουσα εκδίκαση που θα τον δικαιώσει πριν τον αγώνα στο Albert Park.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Van der Garde, και ο Adrian Sutil υποστήριζε ότι έχει ισχύον συμβόλαιο για το 2015. Είχε πει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι:

Η ομάδα έκανε μια περίεργη ανακοίνωση με ρίσκο, οπότε ας δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, γιατί η ανακοίνωση είναι απλά μια ανακοίνωση και δεν σημαίνει πολλά για μένα αυτή τη στιγμή.

Η Monisha Kaltenborn τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει σχετικά:

Έχουμε ανακοινώσει τους οδηγούς μας. Γνωρίζω ξεκάθαρα την κατάσταση και ξέρω τι κάνω. Ανακοινώσαμε τους πιλότους μας και οτιδήποτε άλλο θα λυθεί εσωτερικά. Για μένα η κατάσταση είναι ξεκάθαρη.