Την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μεσαίου μοντέλου της Alfa Romeo με κωδικό Tipo 952, αποκάλυψε ο Reid Bigland, επικεφαλής της Alfa Romeo Βορείου Αμερικής.

Σύμφωνα με τον Bigland, ο αντικαταστάτης της 159, η παραγωγή της οποίας έχει από καιρό σταματήσει, θα παρουσιαστεί στις 24 Ιουνίου στο Μιλάνο, ενώ η πωλήσεις του στην Αμερική θα ξεκινήσουν αρκετά αργότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η ονομασία της νέας αυτής Alfa Romeo, ο ειδικός τύπος χρησιμοποιεί το ιστορικό “Giulia”. Την αφορμή βέβαια την είχε δώσει η ίδια η μιλανέζικη φίρμα, όταν επέλεξε το αντίστοιχο “Gιulietta” για την αντικαταστάτρια της 147.

Ο Bigland έδειξε υπερβολικά σίγουρος για τις δυνατότητες του νέου μοντέλου. Όχι μόνο είπε ότι από πλευράς απόδοσης θα βρίσκονται στα επίπεδα των αντίστοιχων Porsche, BMW και Mercedes, αλλά μιλώντας για τις προδιαγραφές του χρησιμοποίησε τη φράση “it will blow your Italian socks off” που δεν μπορούμε να μεταφράσουμε κατά λέξη στα Ελληνικά, αλλά φανταστείτε κάτι σαν το “θα σας φύγει το καφάσι”.

Παρόλο που αρνήθηκε να αποκαλύψει κάτι σχετικό με τους κινητήρες, οι φήμες μιλάνε για μια σειρά νέων συνόλων, ανάμεσα στο οποία και ένα δίλιτρο turbo με απόδοση που θα κυμαίνεται στις διαφορετικές εκδοχές του από 180 έως 330 άλογα. Πιο ψηλά στη γκάμα θεωρείται πιθανός ένας 2.9 twin turbo, ενώ φημολογούνται επίσης δύο τρίλιτροι V6 twin turbo βενζίνης και diesel προερχόμενοι από τη Ghibli.

Πέρα από τη “Giulia”, η εταιρεία ετοιμάζει ένα SUV στην ίδια κατηγορία, που θα ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα και θα ανταγωνίζεται τα Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC και Porsche Macan.

Αμφότερα τα μοντέλα θα βασίζονται σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα με την κωδική ονομασία “Giorgio” (προέλευσης Maserati και αυτή), ενώ η κατασκευή τους θα γίνεται σε εργοστάσιο κοντά στη Ρώμη.

Το μόνο που ευχόμαστε είναι ο Bigland να έχει δίκιο και η Alfa επιτέλους να αποκτήσει τα προϊόντα που της αξίζουν.