Προ των πυλών βρίσκεται η νέα Aston Martin Vantage, που θα ξεκινήσει να πωλείται εντός του 2018. Συγκεκριμένα η παρουσίαση πρόκειται να γίνει στις 21 Νοεμβρίου, και η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα ένα πρώτο teaser, που αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες της σχεδίασης.

Όπως είναι γνωστό από τα μουλάρια δοκιμών, η σχεδίαση του νέου μοντέλου θα είναι πάρα πολύ κοντά σε εκείνη της πανέμορφης DB10, που είχε κατασκευαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της πιο πρόσφατης ταινίας James Bond.

Οι φωτογραφίες από τα πρωτότυπα δοκιμών, που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ίδια η Aston Martin, αποκάλυπταν την ομοιότητα με την DB10

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρώτη “επίσημη” φωτογραφία του μοντέλου (διέρρευσε από πρόσκληση που έστειλε η εταιρεία σε πιθανούς αγοραστές), παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από ύφασμα. Μοναδική, αλλά σημαντική, διαφοροποίηση έχουμε στο πίσω μέρος, όπου αντί για δύο μεμονωμένα φωτιστικά σώματα έχουμε μία ενιαία λωρίδα – trend που έχει επανέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια.

Τα παραπάνω teasers στάλθηκαν σε πιθανούς αγοραστές του νέου μοντέλου

Η νέα Vantage θα βασίζεται σε μια κοντή έκδοση της αλουμινένιας πλατφόρμας της DB11. Στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί μια έκδοση με τον τετράλιτρο V8 της Mercedes-AMG που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην DB11, με απόδοση που αναμένεται στους 500 ίππους. Σε ότι έχει να κάνει με το κιβώτιο, προβλέπεται η επιλογή ανάμεσα σε εξατάχυτο χειροκίνητο και αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Αναμένεται επίσης η παρουσίαση έκδοσης με τον κινητήρα V12 των 5.2 λίτρων, επίσης γνωστό από την DB11.

Οι τιμές θα είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ σειρά για παρουσίαση παίρνουν η νέα Lagonda, το crossover DBX και η ηλεκτροκίνητη RapidE.

Η πανέμορφη DB10 πρωταγωνίστησε στην ταινία Spectre