# Αν και με την πλάτη στον τοίχο, ο Nico Rosberg επικράτησε στο Interlagos παίρνοντας την 5η του φετινή νίκη και 8η συνολικά στην καριέρα του.

# Είναι η 1η φορά έπειτα από το 1988, όπου δυο team mates σημειώνουν πάνω από 4 νίκες μέσα σε μια χρονιά ο καθένας.

# Μπορεί ο Rosberg να έχει τις μισές νίκες από τον Hamilton, ωστόσο έχει καταφέρει να είναι περισσότερους γύρους φέτος στη 1η θέση, απ’ότι ο Lewis. 482 o Rosberg, έναντι 455 του Hamilton.

# Mε έναν ακόμα αγώνα να απομένει και η Mercedes τα σάρωσε σχεδόν όλα φέτος. 11ο 1-2 σε αγώνα για την γερμανική ομάδα φέτος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της McLaren που κρατούσε από το ’88, αν και τότε ήταν 16 αγώνες.

# Παράλληλα έφτασαν τα 30 βάθρα συνολικά στη Mercedes μέσα σε μια χρονιά, παίρνοντας το ρεκόρ από τη Ferrari που το κρατούσε από το 2004, ενώ κατέρριψαν και το ρεκόρ βαθμών στους κατασκευαστές που κρατούσε η Red Bull από το 2011, με 650 βαθμούς.

# Λίγο η νέα άσφαλτος στο Interlagos, λίγο το ότι οι νέοι φετινοί κινητήρες δεν επηρεάζονται από το υψόμετρο της πίστας, όσο οι ατμοσφαιρικοί που είχαμε μέχρι πέρυσι, η pole του Nico Rosberg ήταν μόλις κατά δυο δέκατα πιο αργή από το απόλυτο ρεκόρ πίστας που είχε στις κατατακτήριες του ’04 ο Rubens Barrichello. Να σημειωθεί πως μιας και πέρυσι είχαμε βρόχινες κατατακτήριες, ο χρόνος της pole του 2012 ήταν σχεδόν 2,5 sec πιο αργός από τον φετινό!

# 600ο βάθρο για Βρετανό πιλότο.

# Η 3η θέση του Massa έδωσε το 7ο φετινό βάθρο για την ομάδα της Williams. Αν η βρετανική ομάδα καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο και στο Abu Dhabi, θα έχει κατακτήσει 8 βάθρα μέσα σε μια χρονιά, όσα είχε δηλαδή μέσα σε μια οκταετία (2005-2013)!

# Από το 2003 και έπειτα, ο Raikkonen βαθμολογείται ανελλιπώς όταν τρέχει στο Interlagos.