# Απολαυστικός Lewis Hamilton στην Κίνα, με τον Βρετανό να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης σε όλα τα session, σημειώνοντας παράλληλα και τον ταχύτερο γύρο αγώνα. Το μόνο που του έλειψε ήταν να οδηγήσει τον αγώνα σε όλους τους γύρους από την 1η θέση…

# Αυτή ήταν η 35η νίκη για τον Βρετανό, ενώ με την pole του Σαββάτου έφτασε τις 41 στην καριέρα του.

# 4η νίκη για τον Hamilton στην Κίνα, όσες έχει και στην Ουγγαρία.

# Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η 1η φορά στην ιστορία της F1 που βλέπουμε τους ίδιους πιλότους στο βάθρο, στους πρώτους 3 αγώνες της χρονιάς!

# Ο Sebastian Vettel γίνεται ο 2ος πιλότος στην ιστορία της Ferrari, όπου βρίσκεται στο βάθρο στους πρώτους 3 αγώνες με την ιταλική ομάδα! Ο 1ος που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν ο Kimi Raikkonen το ’07. Το αξιοσημείωτο είναι πως είχαν και τον ίδιο απολογισμό, 1 νίκη και 2 τρίτες θέσεις.

# Τρίτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που έχουμε αυτοκίνητο ασφαλείας στους πρώτους 3 αγώνες της χρονιάς, οι άλλες δυο ήταν το ΄01 και το ΄09.

# Από το 1981 έχουμε να δούμε χωρίς βαθμό την McLaren στους πρώτους 3 αγώνες της χρονιάς!

# 1η φορά όπου ο Alonso βρίσκεται εκτός από το Q1 σε δυο συνεχόμενα GP.

# Eίναι μόλις η 2η φορά στην καριέρα του όπου ο Alonso τερματίζει στην 12η θέση. Η 1η ήταν στο 1ο αγώνα της καριέρας στην Αυστραλία το ’01 με την Minardi!

# Επειτα από τη Γερμανία του 2013, ο Kimi Raikkonen βρέθηκε ξανά στην πρωτοπορία ενός αγώνα.

# Πρώτοι βαθμοί για τη Lotus έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο. Τελευταία φορά ήταν πέρυσι τον Μάιο στο Μονακό, όπου και πάλι του βαθμούς είχε δώσει ο Grosjean.

# Πρώτοι βαθμοί ποινής στη Super License του Button για το ατύχημα του Maldonado.

# Tελευταία φορά που είδαμε αγώνα να ολοκληρώνεται υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, ήταν πέρυσι στον Καναδά, έπειτα από το ατύχημα που είχαν Massa και Perez.