Η Red Bull Racing ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία της με την Aston Martin. Η αμοιβαία αυτή βοήθεια θα είναι κυρίως ανάμεσα στον Adrian Newey και την Aston Martin.

O Adrian Newey μαζί με την σχεδιαστική ομάδα της Red Bull, θα βοηθήσει στην σχεδίαση ενός νέου σπορ αυτοκινήτου δρόμου της Aston Martin με την ονομασία AM-RB 001. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Red Bull Racing από την Αυστραλία κιόλας θα έχει πάνω στο μονοθέσιο τα λογότυπα της Aston Martin.

Ο Christian Horner ήταν χαρούμενος για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

Αυτή η συνεργασία είναι για τον καθένα μας στην Red Bull ένα πολύ συναρπαστικό πρότζεκτ. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο αποτελεί επίτευξη προσωπικού ονείρου του Adrian να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο δρόμου. Χαιρόμαστε πολύ για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας.

Οι συνομιλίες φαίνεται πως είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, με την Aston Martin να συζητάει ταυτόχρονα και με την Force India, ώστε να μπει στην Formula 1 κάτι το οποίο δε συνέβη τελικά. Η συνεργασία αυτή προς το παρόν θα είναι σε χορηγικό πλαίσιο μόνο, καθώς η Red Bull θα έχει φέτος τους κινητήρες της Renault.