Ο Lewis Hamilton κατάφερε να κατακτήσει για ακόμη μία φορά φέτος την pole position, ενώ μάλιστα κέρδισε και το βραβείο για τις περισσότερες pole στο πρωτάθλημα του 2015. Ο Ηamilton εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ευχαριστημένος, αλλά προσγειωμένος κυρίως λόγω της αλλαγής στην διαδικασία της εκκίνησης κάτι που μπορεί να φέρει εκπλήξεις.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα και το αυτοκίνητο αυτό το Σαββατοκύριακο. Το αισθανόμουν πολύ καλά από το ξεκίνημα και είμαι ευγνώμων για την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας να βελτιώσει το αυτοκίνητο. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις το ιδανικό σετάρισμα και να πιάσεις ρυθμό στην πίστα, όμως αισθάνθηκα άνετα. Ο Nico ήταν αυτές τις μέρες γρήγορος και γενικά η απόσταση μεταξύ μας είναι μικρή. Ευτυχώς πέτυχα τους δύο καλύτερους μου γύρους στο τέλος. Φυσικά είναι εξαιρετικό να κατέχεις την pole, αλλά αυτό είναι το πρώτο βήμα. Υπάρχει μεγάλη διαδρομή έως την στροφή 5 και έτσι όλα μπορούν να συμβούν εκεί, ειδικά στην εκκίνηση. Η ομάδα έχει κάνει πολλές αναλύσεις και έχουμε κάνει αρκετή δουλειά στον προσομοιωτή και εδώ στην πίστα. Αισθάνομαι ότι είμαστε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι. Προς το παρόν, είμαι χαρούμενος σήμερα και ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα.

Από την άλλη μεριά, ο Rosberg ήταν απογοητευμένος, καθώς δεν κατάφερε να φτάσει τους χρόνους του Hamilton στο Q3. Ωστόσο θα προσπαθήσει να έχει μία καλή εκκίνηση για να περάσει μπροστά από τον team-mate του.

Oι κατατακτήριες εξελίσσονταν καλά έως το τέλος. Αλλά στο Q3 ο Lewis βρήκε τόσο πολύ χρόνο που δυστυχώς δεν μπορούσα να τον πιάσω. Είναι μία απογοητευτική ημέρα, αλλά παίζονται ακόμη πολλά σε αυτόν τον αγώνα. Χρειάζομαι ένα καλό ξεκίνημα και τότε μετά την Eau Rouge θα υπάρξει ευκαιρία να περάσω μπροστά στο τέλος της μεγάλης ευθείας. Έτσι χρειάζεται να πιέσω σκληρά. Έχουμε μια νέα διαδικασία (εκκίνησης) και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αύριο. Αλλά, γενικά, είμαι ακόμη πολύ αισιόδοξος ότι θα κερδίσω εδώ στο Spa.