Το Grand Prix του Μεξικού ήταν ο 2ος αγώνας του 1992 και ο 8ος στην καριέρα του Michael Schumacher.

Ο Γερμανός είχε πραγματοποιήσει το ντεπούτο του στο Βελγικό Grand Prix της προηγούμενης χρονιάς με την ομάδα του Eddie Jordan, ενώ στον ακριβώς επόμενο αγώνα, αυτόν της Monza, ντύθηκε στα χρώματα της Benetton.

To 1992 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά του Schumacher στη Formula 1 και η σεζόν στην οποία έμελλε να κατακτήσει την παρθενική του νίκη. Το πρώτο βήμα όμως προς την επιτυχία έγινε στον αγώνα του Μεξικού.

O Schumacher ξεκίνησε από την τρίτη θέση, πίσω από τις Williams των Mansell και Patrese. Στην εκκίνηση έχασε τη θέση του από τον team mate του, Martin Brundle και από τον Ayrton Senna, που στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής είχε ένα ατύχημα.

Ο Γερμανός πέρασε γρήγορα τον Brundle, και έπειτα από μερικούς γύρους έκανε το ίδιο με τον Senna. Ο Βραζιλιάνος είχε πρόβλημα με το κιβώτιό του και καθυστερούσε, ενώ εγκατέλειψε μερικούς γύρους αργότερα. Ο Ayrton κάθισε αναπαυτικά στην άκρη της πίστας, από όπου παρακολούθησε τη συνέχεια του αγώνα.

Από εκεί και μετά ο Schumacher δεν απειλήθηκε, ενώ ταυτόχρονα δε μπορούσε να κάνει κάτι για τις Williams-Renault που ολοένα και ξεμάκραιναν. Τερμάτισε στην 3η θέση, παίρνοντας το πρώτο βάθρο της καριέρας του.

Το τέλος της χρονιάς βρήκε το Schumacher στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 53 βαθμούς, πίσω από τους Mansell και Patrese.