Σαν σήμερα, στις 18 Μαρτίου του 2007, πραγματοποιήθηκε το Grand Prix της Αυστραλίας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο πρώτος της μετά-Schumacher εποχής για τη Ferrari, του Alonso με τη McLaren και του Hamilton στη Formula 1.

Ο νέος οδηγός της Scuderia, Kimi Raikkonen, κατέκτησε την Pole Position και κυριάρχησε στον αγώνα της Κυριακής, παίρνοντας μια εύκολη νίκη.

Το ντεπούτο του Lewis Hamilton αποδείχθηκε εντυπωσιακό, προδιαθέτοντάς μας για τη συνέχεια της καριέρας του. Εκκίνησε 4ος, πέρασε το Fernando Alonso στην πρώτη στροφή και τελικά τερμάτισε 3ος, χάνοντας από τον Ισπανό στον τελευταίο γύρο των pit stops.

Όλα έδειχναν πως το 2007 θα ήταν μια εξαιρετική χρονιά, με τη McLaren να επιστρέφει σε κορυφαίο επίπεδο έπειτα από ένα μέτριο 2006. Ο Raikkonen έδειχνε έτοιμος να αρπάξει ίσως την καλύτερη ευκαιρία για τίτλο που είχε ποτέ στην καριέρα του, ενώ οι Alonso και Hamilton, το εκρηκτικό δίδυμο της McLaren, μας έδωσαν να καταλάβουμε ίσως από τον πρώτο αγώνα, πως θα δημιουργήσουν πολλά πρωτοσέλιδα μέσα στη χρονιά.

Το 2007 τελικά ικανοποίησε τις προσδοκίες που δημιούργησε ο πρώτος αγώνας, αν και στιγματίστηκε από έντονο παρασκήνιο και πολλά μελανά σημεία.

australia_2007_start