Ο Nico Rosberg δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κακό αποτέλεσμα του Lewis Hamilton και έφυγε από την Ουγγαρία ιδιαίτερα απογοητευμένος.

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα σχολίασε:

Είχα μια συμπαθητική εκκίνηση, αν όχι την καλύτερη δυνατή. Αλλά δεν είχα καλή ισορροπία στο μαλακότερο ελαστικό και οι Ferrari ξέφευγαν αρκετά γρήγορα στην αρχή. Πήγε καλύτερα με το κύριο ελαστικό και ο αγώνας μια χαρά μέχρι τον 64ο γύρο. Το racing είναι σκληρό κάποιες φορές. Είναι άσχημο συναίσημα να χάνεις κάτι προς το τέλος.

Εντύπωση προκαλεί το πως είδε ο ίδιος το συμβάν με τον Ricciardo, καθώς δεν δείχνει να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για το τι έγινε. Παρ’όλ’αυτά, στο βίντεο είναι καθαρό πως ο Ricciardo βρίσκεται ήδη εκεί όπου ανοίγει την τροχιά του ο Rosberg και ο οδηγός της Mercedes δεν μπορεί να απαιτήσει από τον αντίπαλό του να βγει εντελώς εκτός πίστας.

Για μένα το συμβάν με τον Daniel ήταν αρκετά καθαρό. Ήμουν στην ιδανική γραμμή, φρέναρε αυτός πολύ αργά και βγήκε πιο έξω. Μετά έμεινα στην αγωνιστική γραμμή, άρα ήταν δικιά μου η στροφή, αλλά ακόμα είχε την εμπρός αεροτομή του εκεί και με χτύπησε και είχα κλατάρισμα. Αυτό κατέστρεψε τον αγώνα μου, που είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσα να είχα κερδίσει πολλούς βαθμούς σε σχέση με τον Lewis. Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει το καλοκαιρινό διάλειμμα. Απλά θέλω να μπω ξανά στο μονοθέσιο και να αγωνιστών αύριο κιόλας!

Η επιλογή της γόμας για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ίσως ήταν τελικά πολύ συντηρητική, μην επιτρέποντας στον Nico να επιτεθεί μέχρι τέλους όπως θα ήθελε.
Ο Rosberg τερμάτισε τελικά 8ος, πίσω από τον (6ο) Lewis, με τη βαθμολογία να γράφει πλέον 202-186 υπέρ του Βρετανού.