Πολλά και διάφορα έγιναν χθες στο Μπακού, σε έναν αγώνα που θα αργήσουμε να ξεχάσουμε.

Τα συμβάντα ήταν πολλά, πιο σημαντικό όμως ήταν ξεκάθαρα αυτό του Sebastian Vettel με τον Lewis Hamilton. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος είχαν μία επαφή στην έξοδο της στροφής 15 κι έπειτα ο Γερμανός, αρκετά εκνευρισμένος, χτύπησε το μονοθέσιο του Βρετανού!

Ο Daniel Ricciardo ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Vettel για το συμβάν, αλλά και το ελαττωματικό headrest του Hamilton, για να πάρει τη νίκη, την πρώτη του για φέτος και πέμπτη συνολικά.

Ο Αυστραλός μίλησε για όσα είδε:

O Seb κάποιες φορές δε σκέφτεται προτού κάνει κάποια πράξη. Ίσως να τον οδηγεί εκεί το πάθος του και η δίψα για επιτυχίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει απλά να συγκρατεί τα συναισθήματά του. Τον σέβομαι πολύ για το σθένος και την αγάπη του για το άθλημα, κάτι που μετατρέπεται σε πολύ πάθος και κάποιες φορές σε επιθετικότητα. Το σέβομαι και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ σε αυτόν. Αλλά είδατε πως είναι -είτε το κάνει στην πίστα, είτε στο team radio- κάποιες φορές τρελαίνεται. Είναι, πως να το πω, έκρηξη της στιγμής.

O Lewis, είτε επιβράδυνε, είτε όχι, έχει κάθε δικαίωμα να καθορίζει τον ρυθμό. Είναι ο πρωτοπόρος και ήταν πολύ νωρίς για να επιταχύνει. Δε θα κάνεις επανεκκίνηση από τη στροφή 15. Ο Seb ήταν μάλλον υπερβολικά ενθουσιασμένος.