Ο πάντα εντυπωσιακός στις μάχες και στα προσπεράσματα, Daniel Ricciardo, έχει βρει τον δάσκαλό του φέτος από τον μικρό-μόνο-στην-ηλικία Max Verstappen.

Παρ’ όλο που ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει προβάδισμα του Αυστραλού με 44 βαθμούς, και τον Kimi Raikkonen να τους χωρίζει στην κατάταξη, ο Ricciardo ξέρει καλά πώς αυτό οφείλεται στην τύχη, ή, καλύτερα, στην κακοτυχία του teammate του.

Δεν δίνω (στον εαυτό μου) καμία δικαιολογία. Ο Max απλά οδηγεί φανταστικά φέτος και ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο το μονοθέσιο σε κάθε αγώνα,

παραδέχεται, προς τιμήν του.

Σχολιάζει μάλιστα ότι το σερί εγκαταλείψεων του Verstappen τον είχε εκπλήξει τόσο, που ζήτησε διευκρινίσεις από τους μηχανικούς της ομάδας:

Είναι απίστευτο. Ο Max είχε πολλή κακοτυχία και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ρώτησα τους μηχανικούς αν θα μπορούσε να ευθύνεται ο ίδιος, αλλά δεν είναι τόσο “σκληρός” με τον εξοπλισμό. Είναι καθαρά κακή τύχη.

Ο Max Verstappen, που στα 20 του μόλις χρόνια έχει καταφέρει να κάνει μεγάλη μερίδα των οπαδών του σπορ να παραμιλάει με τα κατορθώματά του στις πίστες, επέκτεινε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τη Red Bull. Ο Ricciardo αντίθετα τηρεί στάση αναμονής, παρά την – δημοσίως εκπεφρασμένη – επιθυμία της ομάδας να τον διατηρήσει στις τάξεις της, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Και μπορεί ο Christian Horner να πιέζει για να κλείσει τον Αυστραλό για τις σεζόν που έρχονται, εμείς όμως πρόσφατα δημοσιεύσαμε άρθρο με 5 καλούς λόγους για να πάει στη Ferrari! Διαβάστε παρακάτω και αφήστε τα σχόλιά σας, είτε συμφωνείτε, είτε όχι.