Το τριήμερο στο Baku δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Red Bull, μετά το ατύχημα του Daniel Ricciardo με τον Max Verstappen. Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή επαφή μεταξύ των δύο οδηγών της Red Bull, καθώς ο Αυστραλός είχε εγκαταλείψει στο περσινό Grand Prix Ουγγαρίας εξαιτίας επαφής με τον teammate του.

Ο Ricciardo είχε προσπεράσει νωρίτερα στον αγώνα το Verstappen, όμως ο Ολλανδός έκανε το overcut στη διαδικασία των pitstops, κατά την οποία τα δύο μονοθέσια έβαλαν την ultrasoft γόμα. Με τις Mercedes και τη Ferrari του Vettel αρκετά μακριά, οι “κόκκινοι ταύροι” όδευαν προς τον τερματισμό στην τέταρτη και την πέμπτη θέση και η μόνη εκκρεμμότητα αφορούσε το ποιος εκ των δύο οδηγών θα τερμάτιζε μπροστά. Αυτό που ακολούθησε ήταν κάτι που η ομάδα του Milton Keynes θα θέλει να ξεχάσει σύντομα και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Μετά την σύγκρουση που είχαν στην πρώτη στροφή της πίστας, ο Dr. Helmut Marko δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τέτοιες οδηγικές συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην ομάδα της Red Bull:

Δεν έχει σημασία από ποια πλευρά το παρακολουθεί κανείς. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί. Και οι δυο έχουν τον εγκέφαλο ώστε να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί και δεν πρέπει να μοιράσουμε ευθύνες. Και οι δυο φταίνε. Συμπεριφέρθηκαν και οι δυο με τον λάθος τρόπο και δε χειρίστηκαν το θέμα με σεβασμό και νοημοσύνη. Απ’ ότι φαίνεται πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

Ο, συνήθως ομιλητικός, Christian Horner δεν είχε κάτι να προσθέσει τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα:

Δεν μπορώ προς το παρόν να κάνω κάποιο σχόλιο. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους οδηγούς μας.

Εμφανώς απογοητευμένοι μετά το συμβάν, οι Ricciardo και Verstappen επέστρεψαν στα paddock για τις πρώτες τους δηλώσεις, με τον Ολλανδό να λέει:

Αυτό το ατύχημα δε χρειαζόταν να συμβεί. Είναι απλά απογοητευτικό για την ομάδα. Δε νομίζω πως πρέπει να μιλήσουμε για το ποιος ευθύνεται και ποιος παίρνει το λάθος πάνω του. Στο κάτω κάτω τρέχουμε για την ίδια ομάδα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν είναι κάλο για κανένα στην ομάδα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε μια σκληρή, αλλά δίκαια μάχη. Αφήσαμε σε πολλές περιπτώσεις χώρο ο ένας στον άλλον. Ναι, υπήρχαν κάποιες μικρές επαφές μεταξύ μας, αλλά κάτι τέτοιο είναι στα πλαίσια της μάχης. Αυτό που συνέβη μετά δεν ήταν καθόλου καλό. Άλλα έχει συμβεί και στο παρελθόν, οπότε παίρνουμε το μάθημα μας. Μελλοντικά, δεν πρέπει να συμβεί ξανά κάτι ανάλογο.

Από την άλλη, ο Ricciardo πήρε επίσης θέση για το περιστατικό της πρώτης στροφής:

Είμαι πολύ απογοητευμένος. Ευτυχώς επιτρέπεται να μονομαχούμε μεταξύ μας. Το αγαπάμε και το διασκεδάζουμε. Πριν την σύγκρουση, είχαμε μάχες και μια επαφή μεταξύ μας. Μερικές φορές ήταν στο όριο και δυστυχώς τελείωσε με αυτό τον τρόπο. Αμφότεροι δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι και για την ομάδα η κατάσταση είναι σκατά. Αναγνώρισα από την εσωτερική ότι υπήρχε ένα κενό, αλλά όταν βγήκα από το slipstream το μονοθέσιο μου καρφώθηκε πάνω στο δικό του. Δε θα τσακωθούμε μεταξύ μας, αλλά πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ζητήσουμε συγνώμη από την ομάδα. Τέτοια λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον.

Η Red Bull δημοσίευσε ένα tweet, στο οποίο αναφέρει πως δε θα ρίξει ευθύνη σε κάποιον από τους δύο οδηγούς και έχει υπάρξει απολογία από Ricciardo και Verstappen, με τα βλέμματα πλέον να είναι στραμμένα στο GP Ισπανίας.