Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα του Kimi Raikkonen μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα της Sepang.

Ο Φινλανδός έκανε έναν ταχύτατο γύρο, αλλά παρόλο που ο Lewis Hamilton δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στο τελευταίο πέρασμα, η Ferrari με το νούμερο 7 κατατάχθηκε τελικά δεύτερη πίσω από τη Mercedes. Ένα μικρό λάθος στην τελευταία φουρκέτα ήταν αρκετό για να στερήσει από τον Kimi την pole, έστω και για μόλις 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις, αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, είπε στον Johnny Herbert:

Είναι οκ (το αποτέλεσμα), αλλά προφανώς όταν έχεις φτάσει τόσο κοντά, απογοητεύεσαι. Πίστευα ότι έχω πάρει το περισσότερο που μπορούσα (από το μονοθέσιο), πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνει το 100% τέλειο ούτως ή άλλως, πάντα βρίσκεις κάτι να βελτιώσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αυριανό αγώνα, ο πιλότος της Ferrari απέφυγε να κάνει προβλέψεις, εξέφρασε όμως την ελπίδα η εκκίνησή του να είναι αυτή τη φορά απροβλημάτιστη:

Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε πιο μακριά από τα 100 μέτρα,

αστειεύτηκε, αναφερόμενος προφανώς στο ατύχημα της Σιγκαπούρης, που του κόστισε τον αγώνα. Τόνισε πάντως τη μεγάλη σημασία που έχει μια καλή εκκίνηση:

Υπάρχει πολύς δρόμος (ως την πρώτη στροφή), οπότε αν κάνεις καλή εκκίνηση θα επωφεληθείς αρκετά από αυτή. Στις πρώτες στροφές είναι αρκετά σφιχτά, συνήθως συμβαίνουν πολλά, θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι τρεις πρώτες στροφές θα πάνε καλά και μετά θα συνεχίσουμε από εκεί.