Ο Kimi Raikkonen ξεκίνησε σχετικά καλά τη χρονιά, όμως πιστεύει ότι υπήρχαν κι άλλα παριθώρια για καλύτερο αποτέλεσμα. Ο ίδιος δεν έψαξε αλλού για δικαιολογίες, παρά τη σημαντική διαφορά της Ferrari από την κορυφή. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τις κατατακτήριες:

Έκανα ένα μεγάλο λάθος, έχασα 3 δέκατα στην 3η στροφή και μετά τα χάλασα όλα στις επόμενες δύο στροφές. Ο υπόλοιπος γύρος ήταν αρκετά καλός, οπότε θα μπορούσαμε να είμαστε στην 3η θέση, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι οδηγούσα πολύ καλά στο επίπεδο του ενός γύρου όλο το Σαββατοκύριακο. Οι κατατακτήριες ήταν καλές και μετά έκανα ένα λάθος και αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, αλλά έτσι πάει. Τουλάχιστον έχουμε ένα καλό πακέτο και συνολικά είμαστε ικανοποιημένοι σαν ομάδα, δουλεύουμε όλοι μαζί καλά και ξέρουμε ότι έχουμε την ταχύτητα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά εμένα, πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά στην οδήγηση, αλλά δεν είναι μια κλασική πίστα. Ήταν καλύτερο στις κατατακτήριες σε σχέση με τις ελεύθερες δοκιμές το πρωί ή σε σχέση με χθες αλλά και πάλι δεν είναι ιδανικά τα πράγματα.

Θα έπρεπε να είμαστε στην 3η θέση και όχι 1 δευτερόλεπτο πίσω από τις Mercedes, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε στις κατατακτήριες. Χθες είχαμε καλά τρεξίματα πολλών γύρων, οπότε για αύριο -ανεξαρτήτως καιρού- νομίζουμε έχουμε βελτιωθεί πολύ. Είναι λίγο απογοητευτικό να κάνεις ένα λάθος και να αρχίζεις στην 5η θέση, αλλά νομίζω ακόμα ότι μπορούμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα, να έχουμε καθαρή εκκίνηση και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να παλέψουμε γι’ αυτή τη θέση.

Ο Kimi βρέθηκε 5ος, πίσω από τον νέο του team mate, Sebastian Vettel, με διαφορά 33 εκατοστά του δευτερολέπτου.Ο Massa, που βρέθηκε στην 3η θέση με τη Williams, δεν ήταν ούτε 1 ολόκληρο δέκατο ταχύτερος από τον Φιλανδό.