black_white_flag

Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Abu Dhabi με τις σημαίες τους…

greenΠείτε μας αιρετικούς… αλλά μας αρέσει η πίστα του Abu Dhabi. Ενδεχομένως να πρέπει να εξεταστεί κάποια άλλη από τις πολλές εναλλακτικές διαδρομές που παρέχονται, όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας και κάποιους ενδιαφέροντες συνδυασμούς στροφών. Καινούριες πίστες σαν την Imola και το Spa (δυστυχώς…) θα πρέπει να τις ξεχάσουμε και το έχουμε ξαναπεί.

greenΕξαιρετική η μάχη μεταξύ Hamilton και Alonso… Η μονομαχία “εξ’αποστάσεως” είναι από τα δυσκολότερα πράγματα στο racing και οι δύο πρώην team mates έδωσαν μαθήματα αλάνθαστου, σκληρού racing στα όρια. Συγχαρητήρια και στους δύο…

black_orangeΠερίεργο το κλατάρισμα του Vettel, που μας στέρησε πιθανότατα μια μεγάλη μάχη σαν αυτή του Nuerburgring. Η απότομη απώλεια πίεσης αέρα στο ελαστικό υποδεικνύει είτε κάποιο μεγάλο κόψιμο είτε πρόβλημα στην διεπαφή μεταξύ ελαστικού και ζάντας. Μέχρι τώρα τίποτα διαφωτιστικό από την ομάδα ή την Pirelli.

yellowΠολύ μέτρια εμφάνιση από τις MercedesGP, που δεν απείλησαν καθόλου τους μπροστινούς, ενώ ο Michael είχε για αρκετό διάστημα να αντιμετωπίσει τον Sutil. Αδιάφορος αγώνας και πάμε στη Βραζιλία, όπου αναμένεται δυνατή η γερμανική ομάδα.

greenΜετά από καταστροφικές κατατακτήριες, οι Williams κάπως έσωσαν τη μέρα. Παρ’ότι δεν πήραν βαθμούς, οι θέσεις 12 και 14 φαίνονταν δύσκολες στην αρχή του αγώνα.

blueΔράμα η Renault… Δεν έχει δικαιωθεί με την επιλογή της απομάκρυνσης του Heidfeld και μερικές φορές νιώθεις ότι έχει χάσει τους στόχους της. Ο Petrov βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς μπροστά από τον… Heidfeld, που δεν έχει τρέξει από το Βέλγιο και μετά. Ο Senna ακόμα να αποδώσει καλό αγώνα. Επειγόντως ανασύνταξη…

black_whiteΑπαράδεκτος ο Maldonado και άλλοι οδηγοί που δεν υπάκουσαν στις μπλε σημαίες όταν έπρεπε. Κόστισαν σε ταχύτερους πιλότους κρίσιμο χρόνο και στάθηκαν εμπόδιο σε ωραίες μονομαχίες, όπως αυτές του Hamilton με τον Alonso και του Webber με τους Massa και Button.

greenΛατρεύουμε όταν ο Button βάζει τα προσπεράσματα στη δικιά του… σκακιέρα. Κινήσεις διαρκείας και εξαιρετική προετοιμασία άμυνας κι επίθεσης στις μονομαχίες με τον Webber. Μετά από κάποιο σημείο στον αγώνα δεν είχε και KERS, οπότε η προσπάθειά του έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

stripedΦιλόδοξη ιδέα αυτή για την στρατηγική 3 στάσεων του Webber… αλλά από τη στιγμή που βγήκε σε αυτό το σημείο της πίστας και άργησε να περάσει τους άμεσους αντιπάλους του, δεν υπήρχε ελπίδα για κάτι καλύτερο…

greenΩραία εμφάνιση από τις Force India, που θα μπορούσαν να κερδίσουν και κάτι παραπάνω αν ρίσκαραν λίγο στη στρατηγική τους.

stripedΗ γελοιότητα του κανονισμού υποχρεωτικής χρήσης και των δύο τύπων ελαστικών αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά. Ο Webber έδειξε πως ήταν πέρα για πέρα δυνατό να κινηθεί κάποιος μόνο με τη μαλακή γόμα και μάλιστα για πολλούς γύρους. Σε συνδυασμό με την υπερ-συντηρητική επιλογή της Pirelli για τις γόμες του Σ/Κ, ο αγώνας των Εμιράτων μετράει στους -λίγους- αποτυχημένους στον τομέα των ελαστικών.

stripedΤη στιγμή που ο Alonso μπροστά έκανε τον αγώνα της ζωής του, ο Massa αγωνιζόταν περίπου για το βάθρο μέχρι ένα σημείο και -σχεδόν- με τον Webber για την 4η θέση, μέχρι που την χάρισε στον Αυστραλό με ένα λάθος του. Ελπίζουμε ειλικρινά να κάνει κάτι καλό στην πατρίδα του, στον τελευταίο αγώνα, γιατί χρειάζεται μια ένεση αυτοπεποίθεσης οπωσδήποτε.

chequeredΧρειαζόταν όσο τίποτε άλλο ο Hamilton αυτή τη νίκη και την άξιζε με βάση τις εμφανίσεις του στα Εμιράτα από το πρωί της Παρασκευής. Μυαλωμένος, επιθετικός όπου έπρεπε, εξαιρετικός στην διαχείριση του αγώνα, παίρνει την 3η φετεινή του νίκη και δείχνει να αφήνει πίσω τον κακό του εαυτό.

(δείτε πάλι την επεξήγηση στις σημαίες εδώ)