Race Control | GP Μ.Βρετανίας 2013

Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Silverstone με τις σημαίες τους…

greenΜ’αυτά και μ’αυτά… συναρπαστικός ο αγώνας… Και θα είχε ενδιαφέρον ακόμα και χωρίς τα διαλυμένα ελαστικά…

redΦυσικά αυτό δεν αναιρεί τη γελοιότητα του πράγματος να βλέπουμε εκρήξεις κάθε τρεις και λίγο… Δεν δίνει αυτοπεποίθηση στους οδηγούς να τρέξουν, δεν είναι και γνήσιο θέαμα.

greenΠάντως είχε πλάκα η εντολή στους οδηγούς να αποφεύγουν τα κερμπς στα αριστερά σε συγκεκριμένες στροφές… Πολύ απλά, κανείς δεν υπάκουσε… Έτσι σας θέλουμε, παιδιά…

greenΛίγο η πιό συντηρητική επιλογή της Pirelli, λίγο η πολλή δουλειά στην εξέλιξη, λίγο οι δοκ… ωχ, συγγνώμη, και η Mercedes φάνηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στον αγώνα. Βέβαια δεν ξέρουμε πώς θα εξελισσόταν η φθορά στα ελαστικά αν δεν υπήρχαν αυτοκίνητα ασφαλείας, αλλά η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη.

stripedΠερίεργα πράγματα στη Ferrari, που φάνηκε μεν πεσμένη στις κατατακτήριες, όμως την Κυριακή ήταν κανονικά στον ρυθμό των πρώτων και είχε τους δύο οδηγούς της σε θέση επίθεσης όπου κι αν βρέθηκαν…

stripedΆτυχος ο Hamilton, που είχε κάνει εκπληκτική pole το Σάββατο και φαινόταν σε καλή θέση για διεκδίκηση της νίκης… Η ατυχία του συνδυάστηκε και με νίκη του Rosberg, που μετράει πλέον 2.

greenΠαρ’όλ’αυτά, η επάνοδος του Lewis μέχρι την 4η θέση ήταν εντυπωσιακή, όπως περιμέναμε. Η παρουσία των αυτοκινήτων ασφαλείας του έδωσε την ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά και να προσφέρει αρκετό θέαμα.

greenΠολύ ωραίος Massa, με εκπληκτική εκκίνηση και ωραίες μάχες… Άτυχος με το ελαστικό.

yellowΣαφώς λάθος η στρατηγική της Lotus να μην αλλάξει ελαστικά στον Kimi και σαφώς υπέρ του Φιλανδού το ότι είχε άποψη και μάλιστα σωστή… Βέβαια, εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήταν σίγουρος για τίποτα, αλλά καταγράφεται το γεγονός, η διάσταση απόψεων και ποιός τελικά είχε δίκιο…

greenΦανταστική στιγμή η μάχη Hamilton-diResta, με τον Lewis να προσπερνά πιεστικά ανάμεσα στη ζώνη ανίχνευσης διαφοράς κι ενεργοποίησης DRS, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα στην ευθεία…

greenAlonso στα καλύτερά του, απολαυστικός και μαχητικός όπου κι όταν έπρεπε… Αλλά αν δεν ξεκινά πιό πάνω από τις κατατακτήριες, δεν γίνεται δουλειά.

stripedΤυχερούληδες πάντως Rosberg και Alonso στο θέμα των ελαστικών, καθώς, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι και μπορέσαμε να δούμε με λίγη προσοχή στις εικόνες, είχαν και οι ίδιοι πρόβλημα με το ελαστικό, καθώς έμπαιναν στα pits…

black_orangeΜόνο τέτοιες ατυχίες θα φρενάρουν τον Vettel στην πορεία για τον τίτλο και θα δώσουν ευκαιρία στους αντιπάλους να πλησιάσουν… αν φυσικά βελτιωθούν σε ταχύτητα.

greenΥπέροχος Webber, που -δεν σας το κρύβουμε- μας έκανε να θέλουμε να περάσει ΚΑΙ για τη νίκη, που θα συνδυαζόταν ωραία μετην ανακοίνωση αποχώρησής του από την F1 για την επόμενη χρονιά. Ο Αυστραλός επανήλθε μετά το ατύχημα της πρώτης στροφής κι έδειξε για μια ακόμα φορά ότι το Silverstone του πάει.

chequeredΟ Rosberg είδε την ευκαιρία, ήταν εκεί, την άρπαξε, τέλος. Ακόμα και με την επίθεση από τον Webber προς το τέλος έδειχνε ότι είχε αποθέματα ταχύτητας, οπότε εκτιμούμε ότι και υπό κανονικές συνθήκες αγώνα θα χτυπούσε τις θέσεις του βάθρου, χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε αν θα επρόκειτο για την 1η ή την 3η. 2 νίκες ο Nico, σχεδόν απρόσμενα αν κρίνουμε από τη συνολική απόδοση του μονοθεσίου ως τώρα. Αν τα πράγματα συνεχίσουν να… γυρίζουν, η Mercedes (είτε του Nico είτε του Lewis) θα παίξει ρόλο στη μάχη του τίτλου.

[Για όλες τις Σημαίες και τις επεξηγήσεις τους, δείτε Εδώ]