black_white_flag

Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Μονακό με τις σημαίες τους…

greenΜεγάλη εμφάνιση από τον Alonso, που όταν βλέπει πιθανότητα νίκης γίνεται άλλος άνθρωπος.

redΣυγχωράτε μας… αλλά τέτοιους αγώνες-τσίρκο, που όλα έρχονται πάνω κάτω από τύχη ή τεχνητά προβλήματα εμείς δεν τους πολυσυμπαθούμε…

greenΟ Button πιστεύουμε ότι είχε εξαιρετικές πιθανότητες για νίκη και τα αυτοκίνητα ασφαλείας του στέρησαν την ευκαιρία να παλέψει γι’αυτήν… Θα έχουμε ειδική αναφορά στον αγώνα του στην Ανάλυση, αφού μαζέψουμε τα απαραίτητα στοιχεία.

black_whiteΟ Hamilton έπρεπε να έχει αισθανθεί από νωρίς ότι οι δυνατότητες για σκαρφάλωμα στο grid δεν ήταν πολλές. Υπερβολική επιθετικότητα, που δεν του βγήκε.

greenΗ Ferrari πιστοποιεί τις παρατηρήσεις μας και… τις προβλέψεις μας. Κλειδί της επιτυχίας οι μαλακότερες γόμες της Pirelli και η έλλειψη χώρου για επίδειξη δύναμης από τη Red Bull. Αναμένουμε να πάει καλά και στο Montreal.

redΜεγάλο… ξενέρωμα το τελευταίο αυτοκίνητο ασφαλείας και η διακοπή του αγώνα. Η τριπλέττα μάχης Vettel-Alonso-Button έπρεπε να μείνει μέχρι το τέλος…

black_orangeΠερίεργο μηχανικό πρόβλημα για τον Schumacher, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκανε ένα σταθερό αγώνα, παρά το αρχικό πρόβλημα με την πτέρυγα λόγω επαφής με το Hamilton, και θα μπορούσε να μπει γερά μέσα στη 10άδα.

greenΆλλη μια σταθερή εμφάνιση από τον Schumacher, του οποίου μελετήσαμε τους γύρους του Παρασκευή και Σάββατο από in car πλάνα και μείναμε εντυπωσιασμένοι από το νεύρο του. Σύμφωνα με τον windsor ο Γερμανός άγγιξε μέγιστο τους 140 παλμούς ανά λεπτό στα δοκιμαστικά. Ο Γερμανός, μετά από κακή εκκίνηση, πέρασε και τον Rosberg στην πίστα και ίσως διέσωζε, κάπως, την τραγική ημέρα της MercedesGP με κάποιους βαθμούς.

redΟ Hamilton μπορεί να διαμαρτύρεται, αν πραγματικά πιστεύει ότι αδικείται. Όμως εκφράστηκε ακραία στις μετέπειτα δηλώσεις του και είναι πολύ κακό που υπάρχει, έστω και με τη μορφή αστείου, αναφορά στο θέμα του χρώματός του, από τη στιγμή που η F1 έχει δείξει μέχρι τώρα άψογη συμπεριφορά απέναντι σε οποιαδήποτε εθνικότητα και φυλή.

yellowΑπαράδεκτο το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και λοιποί σχετιζόμενοι με τους αγώνες (σε όλο τον κόσμο…) δεν ήξεραν τους κανονισμούς για τις διαδικασίες επανεκκίνησης, απονομής βαθμών σε κάθε περίπτωση κτλ. Ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να έχει διαβάσει το ιερό βιβλίο της FIA και περιμένει υπεύθυνα από αυτούς να ενημερώνουν.

greenΜεγάλη εμφάνιση από τη Sauber και τον Kobayashi… “φυσικά” με ένα pit stop! Εκτός από τη Red Bull και τα “αεροπλανικά” της, μήπως θα έπρεπε οι ομάδες να κοιτάζουν και λίγο από Sauber μεριά για τη διαχείριση ελαστικών?

stripedΤο Monaco αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι αν πέσεις πίσω… το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις με σύνεση να ανέβεις μέσω στρατηγικής… Όποιος προσπάθησε να ανεβεί θέσεις… με τη βία, την πάτησε. Ειδικά αν πρόκειται για πιλότους ασυγκράτητους, όπως ο Hamilton, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό.

chequeredΟ Vettel μάλλον είχε τηλεκοντρόλ αυτοκινήτων ασφαλείας και κόκκινων σημαιών από το Σάββατο… δεν υπήρχε ούτε μια διακοπή που να μη λειτούργησε προς όφελός του. Ακόμα και τα λάθος ελαστικά που μπήκαν στο pit stop του επέτρεψαν να κάνει τη στρατηγική της μίας στάσης, που δεν προβλεπόταν. Στα υπέρ του, βεβαίως, το ότι οδήγησε αλάνθαστα, αλλά η αίσθηση του κόσμου είναι ότι δύσκολα θα κέρδιζε αυτό τον αγώνα υπό κανονικές συνθήκες.