Race Control | GP Μονακό 2014

Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Μονακό με τις σημαίες τους…

greenΠεριμέναμε κάτι να μας κρατήσει το ενδιαφέρον ψηλά στο Μονακό και δεν απογοητευτήκαμε… Lewis και Nico φρόντισαν γι’ αυτό στα ψηλά, ενώ και πιο πίσω είχαμε ίσως τις περισσότερες μονομαχίες των τελευταίων ετών για Μονακό

black_whiteΌσο και να φαρδύνει το pitlane του Monaco… αν δεν προσέχουν οι μηχανικοί στην απελευθέρωση των μονοθεσίων από τα pit stops, το δράμα παραμονεύει…

greenKimi απ’ τα καλά του… Ασχέτως αποτελέσματος, ο Φιλανδός ήταν ζωντανός σε κάθε στιγμή του αγώνα και σίγουρα απολαυστικός καθώς προσπαθούσε να ανακάμψει μετά την ατυχία του.

stripedΟ Alonso, από την άλλη… μάλλον χωρίς τον Kimi μπροστά του δεν έβλεπε τίποτα ενδιαφέρον κι έκανε αγώνα συντήρησης.

greenΕκπληκτικός Ricciardo, δεν μας αφήνει να σκεφτούμε ούτε στιγμή ότι τον απασχολεί κάτι άλλο πέρα από… τις Mercedes και τα βάθρα.

black_orangeΞανά στα δύσκολα ο Vettel, που βλέπει μαζεμένη πια την ατυχία να του κάνει πλάκα… Όχι πως προβλημάτισε τρελά τον team mate του, εδώ που τα λέμε.

yellowΚαθόλου καλή η αντίδραση του Hamilton στον ψυχολογικό πόλεμο εντός της ομάδας… Ναι μεν η υπόθεση με το λάθος του Rosberg στις κατατακτήριες έχει ύποπτα σημεία, όμως ο Βρετανός έδειχνε να μη μπορεί να βγάλει τα νεύρα του… με παραγωγικό τρόπο στην πίστα. Σαφέστατα πισωγύρισμα, σε ένα τομέα που είχε δουλέψει αρκετά να βελτιώσει τελευταία.

greenΣούπερ Sutil και Hülkenberg σε μονομαχίες, με τους δύο Γερμανούς να δίνουν ρεσιτάλ τόλμης και ακρίβειας… Ναι, στο Μονακό μπορείς να προσπεράσεις.

stripedΔεν μας αρέσει να κρίνονται αποτελέσματα με αυτό τον τρόπο και η φάση με το λάθος του Rosberg στις κατατακτήριες μας στέρησε την ευκαιρία να δούμε τους οδηγούς για έναν ακόμα τρελό γύρο στα στενά του Μονακό… Δεν έχουμε ακόμα στο μυαλό μας λύση γι’ αυτό… αλλά κάτι πρέπει να σκεφτούμε! Δείτε ξανά την ανάλυσή μας για το τι έγινε εκεί στη Mirabeau το Σάββατο.

greenΥπέροχα νέα για Bianchi και Marussia, που πήραν πανάξια δυο βαθμούς, χωρίς καν να έχουμε αγώνα του τύπου… “γύρισε ο κόσμος ανάποδα”. Δυστυχώς το Monaco θα πρέπει να θεωρηθεί, προς το παρόν, απλή εξαίρεση…

chequeredΕπίτηδες ή όχι… το συμβάν του Σαββάτου καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της Κυριακής. Αλάνθαστος, με τον Lewis στο δευτερόλεπτο για 78 γύρους πίσω του, ο Rosberg “έσπασε” την κατάλληλη στιγμή τη φόρα του team mate του, ανοίγοντας παράλληλα ένα πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Το ερώτημα είναι ποιός από τους δύο θα το αντέξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς, σας θεατές, έχουμε κάτι να ασχολούμαστε εκεί στη μάχη της 1ης θέσης!

 [Για όλες τις Σημαίες και τις επεξηγήσεις τους, δείτε Εδώ]