black_white_flag

Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο της Valencia με τις σημαίες τους…

Μας συγχωρείτε για το… φτωχό Race Control αυτή τη φορά, αλλά ο αγώνας ήταν επιεικώς τραγικός…

greenΆνθρωπος του αγώνα ο Jaime Alguersuari, χωρίς πολλές σκέψεις. Ο Ισπανός βρίσκεται υπό πίεση για τη θέση του στην Toro Rosso, χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, αν συγκρίνουμε με άλλες περιπτώσεις οδηγών στο παρελθόν. Δεύτερη συνεχόμενη φορά στην 8η θέση, με μονοθέσιο που μετά βίας περνά στο Q2.

greenΌ,τι μπορούσε έκανε ο Alonso κι ακόμα περισσότερα. Κέρδισε τη μία Red Bull, του Webber, και έκανε για λίγη ώρα τον Vettel να κοιτάει τα χρονόμετρα. Μας δικαιώνει όταν λέμε ότι αγωνίζεται σα “σκυλί” όταν μυρίζει “αίμα”… δηλαδή ευκαιρία για podium και νίκες.

yellowΗ McLaren σε ολισθηρό δρόμο, καθώς δεν έχει καταφέρει να αναδείξει νέες λύσεις στο μονοθέσιο που δουλεύουν. Αυτή τη στιγμή ελπίζει απλά σε κάποια υπερπροσπάθεια από το Hamilton και κάποια έξυπνη στρατηγική και διαχείριση από το Button. Η απαγόρευση του κόλπου με τα καυσαέρια και το διαχύτη ίσως χτυπήσει την ομάδα αρκετά.

greenΜπορεί να επιβλήθηκε η απαγόρευση αλλαγής ρυθμίσεων στον κινητήρα μεταξύ δοκιμαστικών και αγώνα… αλλά η Red Bull δεν καταλαβαίνει τίποτα… Το μονοθέσιο των ταύρων είναι απλά πολύ καλό σε όλους τους τομείς και όχι εξαιτίας ενός-δυο κόλπων. Όσο κι αν δε βοηθάει τον ανταγωνισμό, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε, να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε την ανταμοιβή της ιδιοφυΐας ορισμένων ανθρώπων σαν το Newey και την ομάδα του, έχοντας και μια ιδέα για το πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν πίσω από τα φώτα και τις κάμερες.

yellowΗ MercedesGP έχει αρχίσει να μας δίνει την εντύπωση ότι ήδη κοιτάει προς το 2012. Καμία ουσιαστική βελτίωση, κανένα τρομερό όφελος από τις μεγάλες ευθείες και τον κινητήρα της, με προβλήματα διαχείρισης των πίσω ελαστικών που παραμένουν. Δεν απειλεί και δεν απειλείται, εκεί στην 7η-8η θέση.

yellowΤο πόσο… λατρεύουμε τη Valencia έχουμε φροντίσει να το κάνουμε σαφές μέσα από τα άρθρα μας… Άθλιος αγώνας, που ούτε η διπλή ζώνη DRS δεν έσωσε. Δεν έχει θέση στην καρδιά του οπαδού της F1, άρα ούτε και στο πρόγραμμα αγώνων…

yellowΗ Pirelli έκανε μάλλον αποτυχημένη επιλογή με τα ελαστικά που έφερε. Ποτέ δεν καταλάβαμε το ρόλο της μεσαίας γόμας, ενώ και η μαλακή άντεξε μια χαρά. Τελικά οι περισσότεροι οδηγοί απλά έβαλαν τα μεσαία ελαστικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα, από υποχρέωση του κανονισμού και μόνο…

chequeredSebastian Vettel. Σε έναν αγώνα που δεν θα θυμόμαστε σε λίγους μήνες, ο Vettel πήρε μία από τις πιό ελεγχόμενες από τον ίδιο νίκες του.

P.S. Πριν τον αγώνα δεχτήκαμε από πολλούς φίλους την απλή ερώτηση: “Ρε συ, θα ‘χει καλό αγώνα λες? Να μην πάω για μπάνιο στη θάλασσα?”

Ευτυχώς, ασχέτως τί έκαναν τελικά, δεν έχουμε τύψεις… γιατί τους προειδοποιήσαμε!