Ο Mick Schumacher πραγματοποίησε χθες με επιτυχία το πρώτο του test με σύγχρονο μονοθέσιο Formula 1.

O γιος του θρυλικού πολυπρωταθλητή, Michael Schumacher, οδήγησε για λογαριασμό της Ferrari στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από όλες τις ομάδες στο Bahrain, μετά από τον αγώνα.

Ο Mick πραγματοποίησε 56 γύρους με την SF90 και ολοκλήρωσε την ημέρα του δεύτερος στον πίνακα των χρόνων πίσω από το Max Verstappen, αν και όπως είναι φυσικό οι χρόνοι αυτοί δε μπορούν να ληφθούν υπόψη για την εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος.

Ο ίδιος, έδειξε τρισευτυχισμένος με την εμπειρία των πρώτων του δοκιμών και είχε μόνο θετικές δηλώσεις να κάνει:

Ήταν τρομερά. Η σκέψη που έκανα καθώς έβγαινα έξω, πατώντας το γκάζι για πρώτη φορά, ήταν ότι “αυτό το αυτοκίνητο έχει πολλή δύναμη”.

Ένιωθα ωραία. Το αυτοκίνητο έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά την ταχύτητα στις στροφές, την πρόσφυση κτλ, που είναι δύσκολο να τις περιγράψω και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κι άλλο.

Ένιωσα αμέσως σαν το σπίτι μου. Ήταν όμορφο το συναίσθημα όταν έκανα τους πρώτους γύρους, όταν είδα τους μηχανικούς να δουλεύουν στο μονοθέσιο και μαζί μου. Ένιωσα πολύ άνετα.

Κάθε φορά που έβγαινα στην πίστα μάθαινα κάτι καινούριο. Για το πως να οδηγάω το μονοθέσιο, για την αίσθηση που είχα μέσα σε αυτό, και αυτήν που έπρεπε να έχω. Νομίζω ότι τα πήγαμε εντάξει. Η αρμονία μέσα στην ομάδα είναι καλή και έμαθα πολλά.

Και επειδή είναι φυσικό να υπάρξουν συνειρμοί σχετικά με την πρώτη φορά που οδήγησε μονοθέσιο της Ferrari o μεγάλος Michael Schumacher, διαβάστε επίσης:

Νοέμβριος 1995 | Οι πρώτες δοκιμές του Schumacher με τη Ferrari