Η Toyota πρόκειται να παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τη νέα γενιά Avensis και ήδη προχώρησε στη δημοσίευση των πρώτων δύο φωτογραφιών.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει και λίγους μήνες νωρίτερα, το νέο Avensis ουσιαστικά είναι μια εκτεταμένη ανανέωση του υπάρχοντος.

Διαβάστε: To Avensis ευθυγραμμίζεται σχεδιαστικά με την υπόλοιπη γκάμα της Toyota

Σχεδιασμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στη Νότια Γαλλία, το νέο μεσαίο της εταιρείας εναρμονίζεται αισθητικά με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της, ενώ παράλληλα εφοδιάζεται με μια νέα σειρά κινητήρων με βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Το πίσω μέρος δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά αναμένουμε τα φωτιστικά σώματα να έχουν γίνει πιο στενόμακρα και μια χρωμιωμένη φάσα να ενώνει το κενό ανάμεσά τους, στα πρότυπα της Corolla. Ριζικά ανανεωμένο λέγεται ότι θα είναι και το εσωτερικό του, εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που απαιτεί πλέον ο μέσος αγοραστής.

[inpost_gallery thumb_width=”545″ thumb_height=”370″ post_id=”20069″ thumb_margin_left=”0″ thumb_margin_bottom=”0″ thumb_border_radius=”2″ thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” js_play_delay=”3000″ id=”” random=”0″ group=”0″ border=”” type=”yoxview” show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” sc_id=”sc1424106062073″]

 

Μένει λοιπόν να δούμε αν το Avensis που θα παρουσιαστεί στις 3 Μαρτίου θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στον έντονο ανταγωνισμό, ακόμα και αν δεν είναι σχεδιασμένο από λευκή κόλλα, και για πόσο καιρό, μιας και η εξέλιξη μιας εντελώς νέας γενιάς παραδοσιακού μεσαίου για την Ευρωπαϊκή αγορά όχι απλά δεν προβλέπεται για το άμεσο μέλλον, αλλά πιθανότατα δεν θα έρθει ποτέ.

Ο λόγος; Οι πωλήσεις της κατηγορίας D υπόκεινται σε συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια, με το κοινό να δείχνει ότι προτιμά πλέον crossovers και SUVs, ή τις πιο premium προτάσεις της κατηγορίας (3-series, C-class, A4 κτλ).