Τα αφεντικά της Formula 1 φαίνεται πως συμφώνησαν για το νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών και μάλιστα αυτό θα κάνει την εμφάνισή του στον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς, στη Μελβούρνη.

Η ιδέα ψηφίστηκε από το παγκόσμιο συμβούλιο της F1 την Παρασκευή και θα υλοποιηθεί στο grand prix της Αυστραλίας στις 19 Μαρτίου.

Παρά τις απόψεις των ομάδων για ένα διαφορετικό σύστημα στο Q3 (οι ομάδες είχαν ζητήσει να παραμείνει ως έχει) η FIA δεν συμφώνησε κι έτσι η τελευταία περίοδος δοκιμών θα ολοκληρώνεται με δύο οδηγούς.

Παρ΄όλα αυτά ο Bernie Ecclestone είχε αναφέρει πως η εταιρεία του, η οποία είναι υπεύθυνη για τη χρονομέτρηση και τα γραφικά, δεν θα προλάβαινε να είναι έτοιμη πριν τη Μελβούρνη, κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει.

Το νέο σύστημα κατατακτήριων δεν προκάλεσε τις καλύτερες αντιδράσεις σε φιλάθλους και οδηγούς με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton, να δηλώνει:

Εγώ γενικά απολάμβανα τις κατατακτήριες τις οποίες είχαμε για τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και οι αλλαγές που έχουμε κάνει δεν βγάζουν νόημα στο μυαλό μου αυτήν τη στιγμή.

Ας ελπίσουμε πως το νέο αυτό σύστημα θα παρέχει λίγο περισσότερο θέαμα, περισσότερη αγωνία και περισσότερες ευκαιρίες σε λιγότερο δυνατές ομάδες να κατακτούν υψηλότερες θέσεις για τον αγώνα, αφού το νέο σύστημα πέραν από ταχύτητα θα απαιτεί και πολύ καλό timing. Δείτε πως λειτουργεί εδώ.