Μπορεί ο Max Verstappen να έκανε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στο Q3, όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πως θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid στον αυριανό αγώνα. Ο λόγος είναι ένα συμβάν ανάμεσα στον ίδιο και το Valtteri Bottas, κατά τη διάρκεια της πρώτης προσπάθειας του Φινλανδού στο τρίτο σκέλος των κατατακτηρίων.

Ο Bottas έριξε την ευθύνη στον Max Verstappen, που τη στιγμή εκείνη μόλις είχε εγκαταλείψει την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια, αφού δεν μπορούσε να βρει την κατάλληλη θερμοκρασία στα ελαστικά του. 

Η γνώμη του Valtteri Bottas για το συμβάν ήταν η εξής:

Πιστεύω πως αξίζει να τιμωρηθεί, όντως μου κατέστρεψε το γύρο. Ήμουν στον γρήγορο μου γύρο και μπορούσα να δω πως στο τελευταίο κομμάτι της πίστας ήταν αργός. Κινούταν αργά στην έξοδο της στροφής 12, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τη γραμμή μου για την στροφή 13. Εκεί μπλόκαρα τα ελαστικά μου, με αποτέλεσμα να χαλάσει ο γύρος μου.

Από την άλλη, ο Max Verstappen υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας:

Ήμουν στα αριστερά, δε νομίζω πως εμπόδισα. Μετά μπλόκαρε τα ελαστικά του στην αγωνιστική γραμμή, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Δεν ήμουν καν στον δρόμο του. Θα ήταν πραγματικά ηλίθιο (να δεχθώ ποινή για κάτι τέτοιο). Γνωρίζετε ήδη τα σχόλιά μου για αυτό.

Εδώ το συμβάν μεταξύ του Valtteri Bottas και του Max Verstappen:

Η απόφαση των αγωνοδικών για το συμβάν θα βγει σε λίγα λεπτά από τώρα. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες ειδήσεις επί του θέματος, όταν αυτές είναι διαθέσιμες.