Ο Felipe Massa ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 μετά το Grand Prix στο Abu Dhabi, στις 26 Νοεμβρίου.

Βέβαια, κάτι τέτοιο είχε κάνει και πέρυσι, όμως η αποχώρηση του Nico Rosberg και η μεταγραφή του Valtteri Bottas στη Mercedes άλλαξαν τα δεδομένα και ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στη Williams.

Παρά την επιθυμία του να μείνει στο πρωτάθλημα για μία ακόμα σεζόν, με τις ελπίδες του να διατηρήσει τη θέση του στη Williams να μειώνονται, ο Massa αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και αυτή τη φορά φαίνεται σίγουρος για την απόφασή του.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως ο Kimi Raikkonen δεν έχει πειστεί! Ο Φινλανδός ήταν teammate του Massa από το 2007 ως το 2009 και το δίδυμο έδωσε στη Ferrari δύο πρωταθλήματα κατασκευαστών σε εκείνο το διάστημα.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Raikkonen κλήθηκε να σχολιάσει το Felipe Massa και την απόφασή του, με τον πρωταθλητή του 2007 να απαντά:

Εγκαταλείπει ξανά. Επομένως ας δούμε αν όντως θα συμβεί κάτι τέτοιο ή αν θα τον δούμε στον πρώτο αγώνα της επόμενης χρονιάς.

Πάντα είχα καλές σχέσεις μαζί του, είχαμε εξαιρετική ατμόσφαιρα όταν βρισκόμασταν μαζί στη Ferrari, κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα για την ομάδα και ήταν μία πολύ καλή περίοδος. Φυσικά ήταν γρήγορος και πολύ καλός. Του εύχομαι τα καλύτερα, αν τελικά δεν αγωνιστεί ξανά στη Formula 1, και θα δούμε τι θα συμβεί στη ζωή του μελλοντικά.